У Макрона підтвердили зустрічі із Зеленським і Порошенком та розповіли деталі

У Макрона підтвердили зустрічі із Зеленським і Порошенком та розповіли деталі

У Єлисейському палаці підтвердили, що президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю прийме у себе двох кандидатів у президенти України — шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.




Як повідомляє «Європейська правда», про це пише видання Le Monde, цитуючи Єлисейський палац.


За інформацією видання, першим о 15:00 за місцевим часом Макрон прийме Володимира Зеленського, після цього відбудеться зустріч з Петром Порошенком. У палаці не уточнюють, чи перетнуться обоє кандидатів на території французького президента.

Відомо, що прийом кандидатів відрізнятиметься. Петра Порошенка Макрон прийме за участі Республіканської гвардії. Зустріч з Володимиром Заленським запланована у більш неформальній атмосфері.



У Єлисейському палаці стверджують, що переговори, які відбудуться за 9 днів до другого туру виборів, не є винятковими. Наприклад, перед парламентськими виборами у Ізраїлі Еммануель Макрон приймав у Парижі опозиційного лідера Яіра Лапіда.

«Мета зустрічей полягає в тому, щоб «нагадати про прихильність Франції Україні, а також її готовність бачити, як Україна рухається вперед», — заявили у президента Франції.

У Єлисейському палаці також нагадують, що Париж разом із Берліном є учасником «нормандського формату» з врегулювання конфлікту на Донбасі.  «Ми нагадаємо, в унісон з Берліном, що Україна також повинна докладати зусиль», — зазначили у президента Франції.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий