У МВС розповіли, як ймовірний стрілець готувався до вбивства Ірини Фаріон

У МВС розповіли, як ймовірний стрілець готувався до вбивства Ірини Фаріон

Підозрюваний перевдягався, а також змінював свою ходу та маршрути.




Хлопця затримали у Дніпрі / Колаж УНІАН / Скриншот, фото МВС
Хлопця затримали у Дніпрі / Колаж УНІАН / Скриншот, фото МВС

Підозрюваний у вбивстві професорки “Львівської політехніки” Ірини Фаріон готувався до злочину щонайменше два місяці.


Про це в ефірі телемарафону розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За його словами, для затримання підозрюваного опитали сотні свідків, а також розшифрували відео із сотні камер. Також нападника шукали і на кордоні – перевірено близько 38 тисяч людей, які виїжджали за межі держави.

Клименко сказав, що правоохоронці відслідкували рух ймовірного вбивці Фаріон по Львову, його перевдягання, зміну ходи та маршрути. Панаму, яка на ньому була при підготовці до вбивства, хлопець придбав у травні, як і інший одяг.



“Він готувався  як мінімум два місяці до вчинення злочину. А може й інших злочинів. Головне, що злочин розкритий. Я вважаю, що та доказова база, яка була зібрана, достатня для того, щоб було даній особі пред’явлено відповідне обвинувачення”, – додав міністр.

 

За його словами, на сьогодні поліція розглядає різні версії – можливий російський слід, громадська діяльність або особиста неприязнь до вбитої. Сьогодні або завтра підозрюваному оберуть запобіжний захід. “Ці версії можуть бути десь поруч і доповнені ще і четвертою якоюсь версією, але це покаже слідство”, – сказав міністр.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий