У «Нафтогазі» назвали найбільшу загрозу для України від «Північного потоку-2»

У «Нафтогазі» назвали найбільшу загрозу для України від «Північного потоку-2»

Глава компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко назвав найбільшу загрозу для України від російського газопроводу «Північний потік-2». За його словами, це зупинка транзиту російського газу через Україну.




Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю Вітренка каналу «Голос Америки» під час візиту до США.


«Якщо не буде фізичного транзиту газу через Україну, значно зросте ризик повномасштабної військової агресії з боку Росії. Росія очікуватиме, що якщо військові дії не зачіпатимуть європейських споживачів, Європа обмежиться висловлюваннями глибокого занепокоєння подіями в Україні», — сказав він.

Вітренко зазначив, що не розуміє, як Німеччина може гарантувати транзит газу через Україну, якщо сама його не видобуває. Це могла б гарантувати Росія, пояснив Вітренко, але «яка ціна цих гарантій».



На думку глави «Нафтогазу», у разі повномасштабної війни в Україні, Берлін не зможе накласти дієві санкції на експорт російського газу в Німеччину, бо тоді «німці взимку залишаться без тепла і газу».

«Ми маємо бути реалістами, розуміти ці ризики наперед і не допускати, щоб було пізно — і всі будуть розводити руками і висловлювати глибоке занепокоєння, як це вже було з окупацією Криму та частин Донецької та Луганської областей», — додав він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий