У Путіна відреагували на рішення суду, який визнав присутність військ РФ на Донбасі

У Путіна відреагували на рішення суду, який визнав присутність військ РФ на Донбасі

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував вирок суду, який визнав присутність збройних сил РФ на Донеччині. Він вкотре наголосив, що «їх там немає», і «йдеться про помилку тих, хто писав цей текст».




Як пише Meduza, чиновник заперечував розташування військ своєї країни в самопроголошених республіках і нагадав лише про регулярне постачання «гуманітарної допомоги» на ці території. За його словами, «Л/ДНР» гостро їх потребують.


«Але про жодні поставки, які ви процитували (постачання продуктів харчування «у військові частини Збройних сил РФ», розташовані на території самопроголошених «Л/ДНР». – Ред.), йтися не може. Це помилка тих, хто укладав цей документ«, – заявив представник Кремля.

Нагадаємо, вирок, про який говориться, ухвалив суддя Кіровського районного суду в Ростові-на-Дону в Росії. Сама справа стосується хабарництва, проте у рішенні офіційно йдеться про «ДНР» та «ЛНР».



В ухвалі зазначено, що фігурант постачав продовольство російським військовим на території незаконних формувань «ДНР» і «ЛНР», що перебували там «на чергуванні». У 2019 році постачання продуктів він мало не зірвав і намагався відкупитись хабарями.

«Продовольство призначалося для відправки до військових частин Збройних сил РФ, що дислокуються на території «ДНР» і «ЛНР». Він повинен був організувати замовлення, оплату та завантаження машин необхідним продовольством», – йдеться в ухвалі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий