У РФ заборонили приймати «евакуйованих» жителів ОРДЛО на Кубані та у Ставропіллі через «сезон відпусток»

У РФ заборонили приймати «евакуйованих» жителів ОРДЛО на Кубані та у Ставропіллі через «сезон відпусток»

У Росії не захотіли приймати жителів тимчасово окупованих районів Донбасу, яких ватажки терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» вирішили «евакуювати» з регіону. Зокрема, їх не раді бачити на Кубані та в Ставропольському краї.




Із «пропозицією» не пускати жителів ОРДЛО в ці райони виступила голова Росспоживнагляду Анна Попова, передає російський «Інтерфакс«. Із цією заявою вона звернулася до керівника МНС країни-агресора Олександра Чупріяна.


Вона пояснила це тим, що на Кубані у Ставропіллі нібито розпочинається сезон відпусток.

«Якщо можна і колеги готові прийняти, можна розмістити (жителів ОРДЛО. – Ред.) в інших місцях. Але Краснодарський край і, можливо, Ставропольський край поки що не залучати до цієї системи», – сказала російська чиновниця на пресконференції.



Нагадаємо, що російські пропагандисти поширюють дезінформацію щодо ситуації на сході України. Фейком є так звана масова евакуація населення з Донецька до РФ, влучання снаряда на російську територію, а також підрив підстанції «Правим сектором» у «ДНР».

Станом на 19 лютого у місті тихо, паніки немає. За словами блогера Дениса Казанського, масової евакуації в Донецьку не відбувається, а люди «обсипають прокльонами» ватажків «Л/ДНР» Пушиліна та Пасічника.

Зазначимо, що раніше радник головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош заявив, що, коли настане слушний момент, українські військові зможуть скористатися навіть Керченським мостом, щоб відновити історичну справедливість на Кубані.

«А там і міст той стане в нагоді (Керченський. – Ред.), Кубань же теж українська. Тому за підхожих обставин ми і Кубань зможемо повернути», – зазначив Ярош.

Довідково: Переселення з України на Кубань почалося 1792 року, а 1796 року там уже налічувалося 32 тис. українських козаків Чорноморського війська. Після перепису населення регіону 1926 року українці становили більшість серед представників етнічного населення Кубані.

Зазначимо, що територія Кубані з часів Середньовіччя належала Черкесії, Ногайській Орді та Кримському ханству. У 1783-му, після скасування Кримського ханства, Кубань указом імператриці Катерини II була приєднана до Російської імперії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий