У Росії після «визнання» «ЛДНР» заявили, що Україна не має права на суверенітет

У Росії після «визнання» «ЛДНР» заявили, що Україна не має права на суверенітет

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна нібито не має права на суверенітет. Це сталося після того, як російський президент Володимир Путін «визнав» «незалежність» так званих республік «Л/ДНР».




За словами Лаврова, право на суверенітет нібито має бути дотриманим виключно в контексті країн, які представляють увесь свій народ, а Україна з 2014 року до таких не належить. Про це повідомляє російське інформагентство «Інтерфакс».


Глава російського МЗС заявив, що декларація ООН про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх зв’язків між народами, визначає, що суверенітет і територіальна цілісність повинні дотримуватися щодо держав, які дотримуються принципу рівноправності та самовизначення народів, і мають уряд, що представляє без різниці рас, віросповідання та кольору шкіри весь народ, який проживає на даній території.

«Думаю, ніхто не може стверджувати, що український режим, починаючи з державного перевороту 2014 року, репрезентує весь народ, який проживає на території української держави», – сказав він.



Лавров також вважає, що «те, що сталося в окупованому Криму і те, що сталося на окупованому Донбасі, нібито показує, наскільки відкинутий київський уряд «.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий