У The New York Times вийшла нова розгромна стаття про Порошенко

У The New York Times вийшла нова розгромна стаття про Порошенко

В американському виданні The New York Times опублікували нову статтю про президента України Петра Порошенка.




У статті вказується, що панамський скандал з офшорами показує рівень розвитку корупції в Україні, передає інформаційний ресурс «Листок».


У матеріалі журналістів вказується, що Петро Порошенко, влітку 2014 року, шукав способи ухилитися від сплати податків до бюджету держави, «коли молоді хлопці вмирали, захищаючи Україну».

Журналіст видання пише, що в 1998 році, деякі з хлопців, які загинули під Іловайськ пішли в школу, тоді як в цей час панамські фірми вже почали співпрацювати з окремими українськими підприємцями.



The New York Times нагадує, що в 2006 році екс-прем’єр-міністр України Павло Лазаренко отримав тюремний термін за відмивання грошей з українського бюджету в 1996-1997 роках, і був випущений тільки в 2012 році, але до цього часу з українського бюджету вже встигли вкрасти ще не одну сотню мільйонів доларів.

Журналіст зазначив, що рівень корупції в Україні дуже величезний, і лише деякі його фрагменти спливають на поверхню завдяки роботі сміливих журналістів та їх зарубіжних колег.

У матеріалі зазначається, що Центр з протидії корупції є одним з найефективніших інструментів, які дійсно бореться з корупцією в органах української влади.

Журналіст пише, що масштаби корупції в Україні завдали б величезної шкоди бюджети будь-якої країни, не дивлячись вже на слабку українську систему економіки.

Разом з тим в матеріалі наголошується, що у всіх бідах України звинувачувати одну корупцію не можна, оскільки саме панамські офшори дозволяють заховати величезну кількість накрадених грошей, і не будь такого інструменту, керівництво країни не змогла красти в подібні масштабах.

«ВВП України в 1991 році становив близько 2/3 польського; Зараз він менше, ніж його чверть. Корупція розвалила цю країну, засудивши українців до поганого освіти, небезпечним вулицями і малоперспективним кар’єрів », — йдеться в матеріалі.

Разом стем журналіст видання зазначає, що українське суспільство намагається боротися з корупцією, зокрема він нагадав, що в 2014 році був прийнятий закон, який зобов’язує компанії вказувати їх власників.

У матеріалі зазначається, що основним джерелом корупції в Україні є Захід, який через офшорні фірми дозволяє використовувати накрадені гроші для покупки яхт, маєтків та інших дорогих речей.

«Якщо західні країни почнуть вимагати прозорості від корпоративної власності, шахраї перестануть ховати свої гроші на Заході, тому що вони більше не зможуть приховувати свої справжні імена. Це проллє світло на західні економіки, і відішле тих, хто вважає за краще темряву, метушитися в інших місцях », — йдеться в матеріалі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий