У вас є житло й авто? Уряд готує “пастку”, діставайте гаманці

У вас є житло й авто? Уряд готує “пастку”, діставайте гаманці

Стало відомо, як Кабмін оновив програму субсидій, які змусять безліч українців розоритися на комуналці




Так, згідно з новими змінами, кожен 5-6 одержувач субсидії втратить державну допомогу.


Це стосується сімей, які мають більше одного житла, власників автомобілів і людей, які працюють нелегально.

Такі заходи вводяться для того, щоб держдопомогу не отримували ті, хто може заплатити за комуналку. Наприклад, українці, які оформляють субсидію на квартиру і здають її в оренду.



“У містах-мільйонниках нерідкими стали випадки здачі квартир в оренду зі своєрідним бонусом – оформленою субсидією на комунальні послуги. При цьому власники житла не тільки отримують доходи, а й мають транспортні засоби або інші предмети розкоші”, – заявляють у Кабміні.

Крім того, субсидії позбавлять і в разі, якщо в сім’ї є авто, яким менше п’яти років. Субсидію не отримуватимуть і ті, хто працює неофіційно, а також заробітчани. Тобто, щоб отримувати субсидію, потрібно або офіційно працювати, або стояти на обліку в центрі зайнятості.

Як запевняють чиновники, основну частину українців нові правила не торкнуться. Однак експерти впевнені, без субсидій залишаться приблизно 20% людей.

Плюс до всього, уряд скоротив норму споживання газу на опалення квадратного метра житла до 4,5 кубометрів. У минулому опалювальному сезоні норма була 5 кубометрів. У 2014-му, коли почала діяти програма субсидування, вона становила 13,6 кубометрів.

Зміни відчуються зі стартом опалювального сезону. Якщо раніше держава компенсувала 450 кубів за опалення будинку на 90 квадратів, то тепер потрібно вкластися в 405. Решта 45 кубів доведеться сплатити за тарифом 6,96 грн за куб – приблизно 313 гривень.

субсидия, коммуналка,льготы,

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий