У військкомат силою: у Києві почалася масштабна облава

У військкомат силою: у Києві почалася масштабна облава

У столиці провалили весняний призов в армію, чиновники вже оголосили облаву на тих, хто ухиляється від служби




Як стало відомо українським журналістам, заступник мера Києва Олексій Резніков написав листа до голів РДА столиці.


“КМДА неодноразово доручала районним в місті Києві державним адміністраціям вжити заходів для забезпечення планового завдання. Але, за інформацією Київського міського військового комісаріату, в результаті неукомплектованісті квітневих планових команд відправку молодого поповнення до військ зірвано”, – йдеться в листі.
Резніков також додав, що через ситуацію, що склалася, керівництво міського військкомату змушене просити командувача військ оперативного командування “Північ” перенести відправку команд призовників з 27 квітня на 10 травня.

Крім того, чиновник зобов’язав керівників столичних РДА вжити невідкладних заходів з проведення весняного призову 2018 року. У числі цих заходів – розшук і доставка призовників до призовних дільниць районів. Подібним чином намагаються не зірвати план по комплектації частин Нацгвардії.



Нагадаємо, в квітні в Україні стартував весняний призов на строкову службу в армію. В ході призовної планували залучити до служби близько 12-15 тис. призовників. Призивають українців у віці від 20 до 27 років, які пройшли медичну комісію і не мають законної причини на відстрочку або звільнення від служби в армії. Строковиків не відправлятимуть в зону АТО, кожному з них належить виплата компенсації у розмірі мінімальної зарплати (на даний момент 3 723 гривень).

Як відомо, влада хоче провести реформу, в ході якої військові комісаріати будуть ліквідовані. Замість військкоматів планується створити територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий