У Вінниці розпочинається джазовий вікенд

У Вінниці розпочинається джазовий вікенд

Упродовж трьох днів, з 23 по 25 вересня, у місті триватиме ХХ міжнародний фестиваль «Vinnytsia Jazzfest». У цьогорічному дійстві візьмуть участь зірки світової джазової сцени з 9 країн світу, які брали участь у 12 міжнародних проектах. Запрошені і молоді джазові виконавці. Вони, як переконують організатори, творитимуть на сцені неймовірне свято, підкорюючи вимогливу вінницьку публіку.




«Це буде три дні безперервного джазування: до нас завітають гості з Люксембургу, Литви, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Італії, США, Грузії та України. Довгий джазовий вікенд розпочнеться проектом «Вінницьке джазове перехрестя». Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії вже сьогодні презентує програму «Золоті сторінки джазу». Потім звучатиме західноукраїнський проект «Співанки», де красі української народної пісні додали джазової вишуканості. А завершить перший день виступ квартету Макса Гладецького та Юрія Шепети – батьків-засновників Вінницького джазового фестивалю, – розповідає генеральний продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель. – А вестиме концерти українських виконавців Олексій Коган, відомий джазовий журналіст та критик, один із засновників фестивалю ALFA JAZZ FEST».


У другий день вінничани та гості почують одразу п’ять різноманітних програм, презентованих джазовими виконавцями з Грузії, Литви, Італії, США та Німеччини, а пройде він під девізом джазових імпровізацій. В останній джазовий день виступатиме молодий та енергійний колектив з Люксембургу на чолі з Джеффом Герром. Окрім цього, у першому відділенні за рояль сяде геній імпровізації Вадим Неселовський, а у другому – старий друг фестивалю Аркадій Шилклопер. На десерт організатори підготували берлінський гурт «Holler my Dear», який презентує свій фірмовий мікс із фолку, джазу та акустичної популярної музики.

 



Источник: День
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий