У Вінниці спалили російський прапор (фото, відео)

У Вінниці спалили російський прапор (фото, відео)

27 лютого, на Європейській площі у Вінниці своєрідний «флешмоб» влаштували близько десятка активістів «Національного корпусу».




До Вежі вони прийшли з банером «Геть окупантів!», дістали російський триколор і спалили його, перед тим витерши об прапор ноги – «щоб очистити совість».


Акцію активісти приурочили до третьої річниці окупації Росією Криму. Кажуть, що саме російський прапор став тоді символом агресії сусідньої країни.

За словами активіста організації Сергія Сидорука, триколор вони замовили через інтернет. Обійшовся він у 300 гривень.



Для такої справи не шкода було грошей. Це акція більше інформаційна, ми не вважаємо, що вона підніме хвилю протестів чи, можливо, підтримки. Комусь вона не сподобається, хтось скаже, що це банально, хтось – що радикально. Але всі мають пам’ятати цей день – 27 лютого, що була анексія Криму. Цей прапор був вивішений на кримських адмінбудівлях три роки тому і ми вважаємо, що йому не місце в Україні, — сказав Сергій Сидорук.

На площі за «флешмобом» спостерігали кілька представників поліції. Активісти кажуть, що заявку на проведення акції до міської влади не подавали, лише попередили правоохоронців.

Источник: «ВінницяОК«
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий