У Вінниці створили 200-метровий квітковий прапор України (фото)

У Вінниці створили 200-метровий квітковий прапор України (фото)

Понад п’ять тисяч горшків із квітами двох кольорів, котрі символізують національний прапор, виклали у центрі Вінниці на площі Шевченка.




Двоколірна композиція, розміром 200 квадратних метрів, на один день стала найбільшим в Україні квітковим національним прапором. Проте, чергового запису з Вінниці у Книзі рекордів України не буде – Центральну область країни переплюнула столиця. Там аналогічний прапор на 50 квадратних метрів більший. Виставлять його завтра, 23 серпня.


IMG_1889

Для жовтого полотна спеціально висадили у горшки жовті чорнобривці. А для блакитного – петунії. Щоправда, фіолетового кольору.



Організатори – Вінницька молодіжна рада та центр підліткових клубів «Універ», – стверджують, що це радше символічний прапор. Акцію «Прапор України – прапор Миру» було приурочено Дню національного прапора та 25-ій річниці Незалежності держави.

– Особливо зараз дуже важкий час – нашим воїнам знову доводиться виборювати свободу та незалежність України. Такі прапори – це символи єдності, наше повідомлення солдатам що ми пам’ятаємо про їхню пожертву. І я хотів би, щоб наша Україна так само гарно цвіла, як ці квіти, – романтизує один із учасників акції Роман Гуменюк.

Квіти на площі біля пам’ятника Кобзареві викладали усі охочі. Наймолодшій помічниці тільки-но виповнилося 5 років.

Вінницький квітковий прапор України лишатиметься на площі Шевченка ще 12 днів – аж до Дня міста 3 вересня.

Источник: vezha

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий