У Вінниці знову розмальовуватимуть будівлі

У Вінниці знову розмальовуватимуть будівлі

На будівлі міської Думи, що по вулиці Соборній, 67 вже цього літа може з’явитися мурал-арт. Стіну історичної пам’ятки, яка виходить на Майдан Незалежності,  та ще 5 будівель розмальовуватимуть українські та європейські художники в рамках другого конкурсу «VIN-ART-CITY». Усі проекти відповідатимуть єдиній темі – «Вінниця – місто мрій». Якими будуть ці малюнки – обиратимуть вінничани та експертна рада конкурсу.




– Дебютну версію конкурсу з мурал-арту ми провели торік до Дня міста. Тоді протягом літа художники, за яких проголосувало найбільше городян, розписували стіни 5-ти будівель міста. Цього року, взявши до уваги отриманий досвід, ми вирішили зробити не просто конкурс, а проект, який матиме назву Резиденція мурал-арту «VIN-ART-CITY». І це вже буде інший рівень — по-справжньому європейський, будуть складніші локації та складніші умови в плані виконання робіт. До прикладу, стіна будівлі по Соборній, 50 – цікава та неординарна. Її видно з вулиці, і вона виглядає досить сумно, сіро. Але біля неї – похилий дах. Тому потрібно буде всі роботи виконувати за допомогою вишки. У Вінниці така є, – розповідає керівник ГО «Лабораторія актуальної творчості», художник та співорганізатор проекту Олександр Нікітюк.


Не без вагань, але зі сподіваннями на фахівців під проект вирішили цьогоріч віддати стіну міської Думи.

– Торік після того, як виділили кілька локацій, під час підготовки стін до нанесення малюнків було виявлено певні ускладнення. Цьогоріч обирали будівлі більш ретельно, проте може статися так, що якась стіна чи будівля не підійдуть для мурал-арту. У нас є фахівці, які саме займаються вивченням стін. І, що стосується будівлі Міської Думи, то вже є певні заявки художників саме на цю стіну. Проте, ризикувати не будемо і будемо обирати досить ретельна найкращий малюнок, який впишеться у цю площу, – наголосив керівник депaртaменту культури Вінницькoї міськрaди Мaксим Філaнчук.

Ще один малюнок з’явиться також на будівлі обласної телерадіокомпанії «ВІНТЕРА»,що по вулиці Театральна,15  де минулого року малюнок у подарунок вінничанам створили чеські художники з Праги.



– Торік була замріяна дівчинка, яку намалювали з правого боку на фасаді будівлі. З лівого боку стіна пустує, тому хочеться вже її урівноважити і також створити хороший мистецький продукт. Знову будемо для цього запрошувати чеських друзів, – зазначає Олександр Нікітюк.

Крім того, художникам-переможцям проекту передбачено грошову винагороду. Суму поки не розголошують. Витрати на матеріали беруть на себе організатори конкурсу, зокрема, департамент культури міськради.

Прийом заявок, ескізів та опису проекту з мурал-арту триває до 20 червня на електронну адресу конкурсу VIN-MURAL@gmail.com (в електронному варіанті),  та на  поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул.Соборна, 59, 21050 (на паперових носіях).

Результати відбіркового туру будуть оголошені 24 червня. Реалізація проектів триватиме до 25 серпня, а результати буде презентовано 3 вересня під час відзначення Дня міста Вінниці.

Подаємо перелік будівель, на яких з’явиться мурал-арт:

 

 

Источник: vinnitsaok
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий