У владі РФ ніхто не був готовий до таких санкцій, хочуть звільнитися та бояться розстрілів: джерела «Медузи»

У владі РФ ніхто не був готовий до таких санкцій, хочуть звільнитися та бояться розстрілів: джерела «Медузи»

У Росії абсолютна більшість топчиновників, керівників держкорпорацій не знали планів президента РФ Володимира Путіна розпочати війну проти України. Всі проходили стрес-тестування, проте ніхто не міг припустити, що санкції матимуть такий згубний ефект. В результаті зараз кожен четвертий керівник хоче подати у відставку, але боїться, що це вважатиметься втечею, а у воєнний час «за втечу розстрілюють».




Про це із посиланням на свої джерела у владі повідомляє видання «Медуза». «Звільнення зараз прирівнюється до втечі. А за втечу – розстрілюють», – пише видання. Багато високопосадовців та співробітників держкомпаній не знали про плани повномасштабного нападу на Україну – і, звичайно, не очікували настільки жорстких санкцій з боку Заходу.


«Ніхто на таке не розраховував. Були навчання за стресовими сценаріями, але не на такий рівень стресу. Розрахунок був на порівняно м’які санкції», – говорить один із співрозмовників, близьких до уряду.

На цьому тлі практично всі значущі кадрові призначення або переміщення теж заморожені – це стосується і федеральних постів, і губернаторських. Нинішню ідеологію кадрових рішень Кремля співрозмовник, близький до уряду, описує так: «Головне, щоб усі були на своїх місцях, зараз не час для хитань».



Водночас, на думку одного зі співрозмовників «Медузи», ще на початку 2022 року планувався великий пакет перестановок, включаючи міністерські посади.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий