У ЄС вирішили, хто першим ступить на звільнену землю Донбасу

У ЄС вирішили, хто першим ступить на звільнену землю Донбасу

Глава Естонії Керсті Кальюлайд стане першим президентом іноземної держави, які відвідає звільнений від окупантів Донбас.




Цю інформацію оприлюднив у своєму Twitter Святослав Цеголко, прес-секретар Президента України.


Крім того, Цеголко повідомив, що Кальюлайд після переговорів з Петром Порошенком запевнила, що Естонія підтримує політику «відкритих дверей» щодо вступу в Європейський Союз і НАТО.

Посмотреть изображение в Твиттере



Як повідомляв раніше портал «Знай.uа«, у неділю, 20 травня, поблизу двох патрулів Спостережної місії ОБСЄ на Луганщині стався вибух. Про це йдеться в оперативному звіті Спостережної місії ОБСЄ.

Так, в 11:04 десять співробітників місії на чотирьох броньованих автомобілях перебували 20 метрів південніше блокпоста збройних формувань в районі Золотого.

Також портал повідомляв про те, що в Сочі три дні тому, 18 травня, відбулася робоча зустріч федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель з російським президентом Володимиром Путіним.

В ході переговорів розглядалося ряд питань – у тому числі ситуація в Україні, а також «Нормандський формат». Путін традиційно влаштував показовий «теплий прийом», але цим, як припускають іноземні видання, він навпаки обурив канцлера.

Крім того, нагадаємо, що в зоні проведення операції Об’єднаних сил українським військовим вдалося взяти в полон трьох проросійських бойовиків. Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об’єднаних сил на Донбасі. Передає Politeka.

«Вчора, пізно ввечері, 20 травня, розвідувально-диверсійна група 46 окремого штурмового батальйону «Донбас» зі складу Об’єднаних сил з метою виявлення вогневих засобів противника, які ведуть обстріл мирних населених пунктів, виконувала бойове завдання в тилу противника», — йдеться в повідомленні.

Також портал повідомляв, що ЗСУ генерал, командувач Об’єднаними силами Сергій Наївши зробив гучну заяву. Відомо, що генерал звернувся до цивільного населення Донецької і Луганської областей. Дане звернення поширила прес-центр штабу ООС.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий