Ударить по чинній владі: журналіст пояснив, чому підозра Порошенку – програшний сценарій

Ударить по чинній владі: журналіст пояснив, чому підозра Порошенку – програшний сценарій

Якщо прокуратура не зможе підтвердити звинувачення у державній зраді, висунуті п’ятому президенту, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку, це буде ще одним ляпасом правоохоронній системі нашої держави. В іншому випадку, більшість українців усе одно вважатиме справу проти політика політично вмотивованою.




Таку думку висловив український журналіст Павло Казарін у ефірі «Радіо НВ«. Коментуючи оголошення Порошенку підозри, він звернув увагу на те, що навіть генпрокурорка, імовірно, «розуміючи всю несерйозність, ефемерність і непідготовленість сторони обвинувачення», пішла у відпустку.


«Бувають сценарії win-lose, коли один виграє, а інший програє, бувають win-win, коли всі виграють, а ситуація з підозрою Порошенку – lose-lose. Якщо прокуратура не зможе підтвердити обвинувачення в держзраді, це буде ще одним ляпасом українській правоохоронній системі. Навіщо порушували провадження, якщо нічого довести не можете?» – зазначив Казарін.

Журналіст припустив, що у будь-якому випадку для української влади ця ситуація буде програшною. Якщо прокурори доведуть причетність Порошенка, то, на переконання Казаріна, більшість українців не повірять у вирок і вважатимуть його політично вмотивованим.



«А в умовах нереформованої правоохоронної та судової системи у багатьох буде спокуса сказати, що це судове рішення написали в Офісі президента й принесли судді на підпис. І це не закриє гештальт, а навпаки – відкриє. Тому що більшість українців вважатиме, що ми маємо справу з політичними репресіями, розправою і це буде лише «бити» по нинішній владі», – вважає він.

Нагадаємо: Порошенку оголосили підозру в державній зраді. У партії «Європейська солідарність» назвали справу сфабрикованою. За словами секретаря РНБО у 2014-2019 роках Олександра Турчинова, підозра перетвориться на фарс, як і всі попередні справи проти п’ятого президента. В «ЄС» зазначили, що підозра стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014-2015 роках. Водночас адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що підозра незаконна і не має жодних правових підстав. Він зазначив, що раніше вже передбачав саме такий перебіг справ і саме такий текст документа.

Нині сам Порошенко перебуває у Польщі, там у нього заплановано зустрічі. Політик записав відеозвернення, у якому повідомив, що планує повернутися до України в першій половині січня. За словами Порошенка, тоді він готовий буде поговорити про обвинувачення і в державній зраді, і в сприянні тероризму.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий