Український призер ОІ-2020 жорстко відповів тим, хто розкритикував Магучіх за фото з росіянкою

Український призер ОІ-2020 жорстко відповів тим, хто розкритикував Магучіх за фото з росіянкою

Бронзовий призер Олімпіади в Токіо каратист Станіслав Горуна не зміг стримати емоції, коментуючи скандал навколо фотографії з Ігор, на якій українська легкоатлетка Ярослава Магучіх позує разом з росіянкою Марією Ласіцкене. Наш співвітчизник заявив, що спорт поза політикою.




На своїй сторінці в Facebook він написав, що ця ситуація – лише прояв взаємоповаги в особливий момент. За його словами, знімок двох легкоатлеток не є зрадою.


«Спорт, **ть вашу, поза політикою! Спорт – це вид діяльності. Для більшості спортсменів національної збірної України це професія і справа життя. Відчепіться від спортсменів через вашу ****ну політику. Спортсмен займається своїм ремеслом. фотографія на п’єдесталі з суперником або другом – це його частина. П’єдестал це – унікальне і виняткове місце поваги, яке зводить разом лише на момент декількох успішних атлетів завдяки їхній роботі над собою та результативним виступам. Ні більше, ні менше. Немає «зради» у фото Магучіх із Ласіцкене. Їх звів спорт, життя. Люди подружилися через конкуренцію та однаково важку роботу над собою, через повагу до праці одне одного», – поділився своєю думкою Горуна.

Станіслав звернувся до критиків і закликав їх не шукати політику там, де її немає.



«Яке це має відношення до міжнародної політики? Критикуйте спортсмена за його політичні прояви, але від**іться від особистих стосунків спортсменів, які сформувалися на підставі далеких від політики речей. Олімпіада – це квінтесенція спорту! Олімпіада – це про дружбу, єдність і повагу незалежно ні від чого. У вашій критиці набагато більше зради. Замість того, щоб залишити фотографію лише фотографією, саме ви даєте вигаданій «зраді» реальне життя, коментуючи. Якщо спорт – це політика, то і освіта – політика, інженерія – політика, медицина – політика, мистецтво – політика. Все наше життя, з таким підходом, це політика. Ідіотська підміна понять. Залиште політику державним діячам, і не вплітайте її в усе підряд», – підсумував каратист.

Станіслав Горуна встав на захист Магучіх

Нагадаємо, що на Олімпіаді-2020 Магучіх завоювала бронзову медаль, а потім сфотографувалася з Ласіцкене, яка взяла «золото», після церемонії нагородження.

Магучіх і Ласіцкене
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий