Український командир-зрадник нині очолює оборону Кримського мосту, — Прокуратура

Український командир-зрадник нині очолює оборону Кримського мосту, — Прокуратура

Українська прокуратура повідомила про підозру колишньому військовому ЗСУ.




Українська прокуратура заочно повідомила про підозру в дезертирстві та колабораційній діяльності колишнього заступника командира дивізіону з озброєння – командира радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону (С-300ПС) військової частини тактичної групи Повітряних Сил «Крим».


Замість того, щоб прибути у розташування своєї частини, опинився в РФ

У березні 2014 року Андрюшкін Сергій Ігорович не прибув до нового місця дислокації української військової частини. Виявилось що він, здійснивши держзраду і дезертирство, вступив до складу збройних сил Росії, де сьогодні проходить військову службу на посаді командира в/ч 85388 (Феодосія).

Зрадник здійснює загальне управління діяльністю військової частини та її підрозділів, розміщених на тимчасово окупованій території АР Крим – від Керченського півострова до мисів Тарханкут та Меганом, а також у Кримських горах. Крім того, керує протиповітряним прикриттям Керченського мосту та морського порту Феодосія із застосуванням зенітно-ракетних комплексів «С-300», «С-400», «Панцир С1», БРК «Бастіон-П» та іншими.



Наказував бомбардувати енергосистему України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора отримано докази причетності та повідомлено про підозру командиру 121-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил зс РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, за наказами підозрюваного, який діяв за попередньою змовою з військовим командуванням РФ, з жовтня 2022 року по лютий 2023 року підпорядковані йому підрозділи 121-го авіаполку РФ систематично здійснювали масштабні ракетні удари по території України. Для цього ворог використовував ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали крилаті ракети Х-101.

Основними цілями окупантів були об’єкти цивільної критичної інфраструктури, зокрема енергетична система України, а також населені пункти по всій території України.

Масовані обстріли призвели до загибелі та десятків поранених серед цивільних осіб, а також руйнування об’єктів енергетики України.

Таким чином ворог переслідував мету залякати цивільне населення України, створивши умови для постійної напруги у суспільстві, а також змусити керівництво України піти на вигідні для РФ територіальні та політичні поступки.

Нагадаємо, раніше було повідомлено про підозру безпосередньому командуванню командира 121-го авіаполку – командувачу дальньої авіації, його заступнику та командиру 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. 5 березня 2024 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт командувача дальньої авіації РФ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий