Україна скасує санкції проти російських журналістів

Український уряд виступив із пропозицією переглянути список осіб в антиросійських санкціях. Зокрема пропонується виключити із нього журналістів, але додати в список керівників ЗМІ, які поширюють антиукраїнську пропаганду та подають неправдиву інформацію про Україну. 




Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів №341-р від 20 квітня 2016 року. Новину передає «Преса України».


Уряд пропонує до санкційного списку додатково включити керівників окремих російських засобів масової інформації, які регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду та подають неправдиву інформацію про Україну. Відповідний перелік осіб був направлений в Міністерство оборони  та Раду національної безпеки. У своїх діях Кабінет Міністрів керувався рекомендаціями Міністерства інформаційної політики.

Також в уряді вирішили скасувати персональні санкції проти журналістів, які були введені у вересні 2015 року. Оскільки це суперечить дотриманню конституційного права на свободу думки і слова.



«У зв’язку з необхідністю дотримання конституційного права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань та забезпечення права на професійну діяльність журналіста, заборони цензури та висловлення оціночних суджень схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно журналістів та інших суб’єктів інформаційних відносин», – йдеться в документі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий