Україна ставить питання про повернення деяких захоплених територій

Україна ставить питання про повернення деяких захоплених територій

Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями в порушення Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.




Про це заявила прес-секретар Леоніда Кучми — представника української сторони в Тристоронній контактній групі, Дарина Оліфер.


«Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями в порушення Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і про повернення незаконних збройних формувань до Мінської лінії 19 вересня 2014 року», — написала вона на Facebook.

За словами Оліфер, українська сторона також наполягає на скасуванні всіх нелегітимних рішень, в тому числі щодо «офіційної грошової одиниці» і «податкової системи».



Крім того, учасники переговорів звернули увагу на атаки на безпеку співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частиніДонбасу.

«Всі випадки насильства щодо співробітників місії повинні бути розслідувані, а винуваті — стуворо покарані. В першу чергу, це стосується трагічного інциденту, через який в квітні 2017 загинув представник СММ», — зазначила Оліфер.

Вона також додала, що про наростаючу агресію щодо патрулів СММ на території ОРДЛО сказав й спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік: він закликав представників ОРДЛО не допускати такого розвитку подій.

Українська правда

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий