Українці масово подають на розлучення через складні умови життя

Українці масово подають на розлучення через складні умови життя

На Донбасі люди масово розривають шлюби заради отримання субсидії




У березні і квітні в цьому регіоні було подано по 6 заяв на розірвання шлюбу, на кінець травня – 50.


З 1 травня 2018 року діє нова програма призначення субсидії. Її призначатимуть двічі на рік – у травні і в жовтні.

Згідно з новими правилами, тепер необхідно декларувати доходи всіх членів сім’ї (дружини, чоловіка, неповнолітніх дітей) і навіть тих, хто зареєстрований за іншими адресами.Нові правила нарахування субсидій в Україні є несправедливими щодо деяких українців. Норми, які стосуються непрацюючих громадян працездатного віку, нагадують податок на дармоїдство, який в 2015 році ввела білоруська влада.



Таку думку висловив експерт з внутрішньої і міжнародної політики аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Ігар Тишкевич. Він зазначив, що норма про сплату єдиного соціального внеску викликає тільки здивування.

“З одного боку, державі потрібно якимось чином зменшити кількість одержувачів субсидій, з іншого боку – показати зростання кількості тих, хто виплачує ЄСВ, тому що по єдиному соціальному внеску наші доблесні чиновники намагаються рахувати людей, що працюють. А тепер навіть частина непрацюючих людей, які претендують на субсидії, будуть платити єдиний соціальний внесок. А Служба зайнятості скаже, що у нас з’явилося ще 2 млн працюючих”, – пояснив Тишкевич.субсидии тарифы жкх коммуналкаНагадаємо, через зміни в системі субсидування деяким українцям доведеться повторно пред’явити документи на оформлення субсидії.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики. З травня 2018 року уряд буде перепризначати субсидії двічі на рік – у травні і жовтні.

«Для більшості домогосподарств, які вже користуються допомогою, субсидії перепризначатимуть автоматично з урахуванням доходів за попередні два квартали», – відзначили в Мінсоцполітики.

Українців, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, чекають нові випробування: потрібно буде довести державним чиновникам, що ви дійсно бідні і потребуєте додаткової допомоги.

Напередодні заступник міністра Сергій Марченко повідомив, що Міністерство фінансів України проведе масштабні перевірки отримувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Це буде зроблено для виявлення людей, які не потребують фінансової допомоги від держави.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий