Українці вимагають знизити ціни на газ та світло

На сайті Президента вчора розмістили петицію із вимогою терміново зменшити вартість електроенергії та газу для українців. Автором звернення став активіст Олександр Березовський, — повідомляє Знай.ua.




За словами Березовського, українцям потрібно на 150% зменшити вартість газу та електроенергії, бо українці просто не спроможні оплачувати такі дорогі комунальні платежі. Березовський назвав теперішню ціну за газ та електроенергію геноцидом супроти українського народу.


Як відомо, для розгляду президентом петиції достатньо, щоб вона набрала 25 тис. голосів впродовж 90 днів. Вже зараз кількість громадян, які її підтримали становить 362 особи.

Нагадаємо, за останній рік вартість газу для населення збільшилась на понад 7 разів, а чергове зростання електроенергії стартувало вже з 1 березня. Більшість експертів кажуть, що уряд маніпулює із підвищення ціни на газ, адже прямої вимоги МВФ щодо підняття до 7,14 грн. за куб. газу не існує. За словами експертів, економічно обґрунтована вартість газу на сьогодні трохи більше 4 грн.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий