Усе під контролем: Нацбанк вразив заявою на тлі падіння курсу гривні

Усе під контролем: Нацбанк вразив заявою на тлі падіння курсу гривні

Нацбанк знайшов виправдання постійній девальвації гривні на валютному ринку – винні сезонні фактори й населення, яке скуповує долари




Голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook зазначив, що все під контролем і причин для девальвації гривні нема. При цьому він сказав, що поточна ситуація на валютному ринку України видається традиційною, адже простежується чітка сезонність курсової динаміки з піками знецінення гривні в січні-лютому.

“Це насамперед стосується звуження пропозиції іноземної валюти на внутрішньому ринку через нижчі обсяги надходження іноземної валюти експортерів до України, у тому числі через те, що вони надають перевагу зберіганню своїх коштів в іноземній валюті за кордоном. Що стосується попиту, то високий попит на іноземну валюту фіксувався, зокрема, з боку газотрейдерів та підприємств паливно-енергетичного комплексу. Як наслідок у грудні-січні спостерігалося пожвавлення попиту на безготівкову іноземну валюту”, – пояснив Данилишин.


Також в очікуванні здорожчання валюти її почало скуповувати населення.

Данилишин, окрім всього, вирішив, що однією з причин девальвації було те, что минулого року уряд виплатив наприкінці року пенсії одразу за два місяці – грудень та січень.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий