Свою позицію висловила міністерка в інтерв’ю німецькому виданню. Утім, зазначила й те, що мовиться про вступ «одного дня», без зазначення конкретних дат.

«Україна буде в НАТО» – це позиція всіх союзників

Усі країни з блоку НАТО підтримують долучення України до Альянсу. Але не просто зараз, а «одного дня».



Про це німецьким журналістам заявила віцепрем’єрка Кабінету Міністрів України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Позиція всіх союзників, враховуючи й Німеччину, полягає в тому, що одного дня Україна буде у НАТО. Путін розкрив усі свої карти. Він підвищує ставки, тож якраз час подумати про те, як НАТО може протистояти цим загрозам,
– сказала вона.

Стефанішина також окремо наголосила, що Україні важливо побачити конкретні кроки, які слід зробити до прийняття її в НАТО у найближчі 10 років. І Росія не має і не може цьому завадити.

Росія завжди буде поруч, і агресивні прагнення Кремля зростатимуть. На карту поставлено не тільки Україну. Якщо Україна зазнає невдачі, Європа теж зазнає невдачі,
– впевнена урядовиця.

А тим часом:

  • Схожу позицію висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Мовляв, Альянс ухвалив рішення про прийняття України та Грузії давно, але конкретні терміни ще не встановлювали.
  • Натомість Кремль істерить через перспективу вступу України до НАТО. Речник російського президента Дмитро Пєсков взагалі заявив, що це Альянс «вторгається до України».
  • А от серед українців підтримка вступу до НАТО та ЄС нашої країни зростає дедалі більше.

Актуальне відео: Кремль може розмістити наступальне озброєння в Україні