Вочевидь це сталося на висоті 230 метрів. Від удару літак розірвало на 2 частини, спалахнула пожежа. Шансів врятуватися у людей не було.

Уламки літака вже виявили на відстані 4 кілометрів від аеропорту. Водночас наразі немає офіційної інформації про те, що вони належать саме зниклому Ан-26.



Особливості місцевого ландшафту суттєво ускладнюють рятувальну операцію. Окрім того, у морі розпочався прилив, який створює багато незручностей.

Пошуково-десантна група розпочала роботу. Наразі до процесу залучили понад 25 рятувальників.

 

Деталі від рятувальників

Представники екстрених служб розповіли, що літак йшов на посадку у складних погодних умовах. Була погана видимість. Окрім того, віяв боковий вітер.

З першого разу у нього (літака – 24 канал) не вийшло, під час другого разу він врізався в скелю, не помітивши її. Літак відразу почав руйнуватися,
– мовиться у повідомленні.

Є 3 версії катастрофи

  • Наразі слідство розглядає 3 версії катастрофи: погані погодні умови, несправність літака, помилку екіпажу.
  • Водночас очільник «Камчатського авіапідприємства» Олексія Храбров заявив, що екіпаж Ан-26 був молодим і досвідченим. Командирові літака було 36 років. Чоловік мав хороший рівень досвіду.

На Камчатці впав літак

Фото з місця трагедії / Baza

На Камчатці впав літак
Фото з місця трагедії / Mash

Катастрофа Ан-26 на Камчатці: головне

  • Літак Ан-26 виконував рейс з Петропавловська-Камчатського до Палани. На борту перебували 22 пасажири (серед них – дитина) та 6 членів екіпажу.
  • За декілька хвилин до приземлення зв’язок з літаком зник. Перед цим Ан-26 не подавав жодних сигналів про лихо.
  • Пошукову операцію розпочали оперативно. За маршрутом літака летіли 2 вертольоти. Окрім того, до наземної пошуку залучили Тихоокеанський флот.
  • Згодом сформували спеціальну комісію, яка встановлюватиме деталі інциденту з літаком. Її очолив міністр транспорту.