Уже 47 загиблих і 206 поранених у Полтаві. Наслідки влучання: ВІДЕО

Уже 47 загиблих і 206 поранених у Полтаві. Наслідки влучання: ВІДЕО

Удар по Полтаві стався вдень, 3 вересня. Росія випустила дві балістичні ракети в інститут зв’язку у Полтаві, також постраждала сусідня лікарня.




Оновлено. Станом на 16:30 кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по Інституту звʼязку у Полтаві збільшилася до 206. Загиблих вже – 47, повідомила перша леді Олена Зеленська.


Про удар по Полтавському інститут зв’язку повідомив президент України Володимир Зеленський 3 вересня.

Тоді, станом на 14:30 Зеленський повідомляв що 41 людина загинула, ще 180 зазнали поранень.



Удар по інституту зв’язку у Полтаві: що відомо

Внаслідок удару по Полтаві була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку.

– Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким, – сказав Зеленський.

Президент доручив правоохоронцям оперативно розслідувати удар по інституту зв’язку.

Удар по Полтаві: реакція Міноборони

За наявною інформацією Міноборони України, ворог завдав удару двома балістичними ракетами.

Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.

– Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Наразі рятувальники продовжують роботу. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ця трагедія – чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін, для поранених полтавців організували здачу крові.

– Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня, – зазначив він.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

За словами очільника МВС України Ігоря Клименка, поліція проводить поквартирний обхід – перевіряють, чи немає постраждалих.

– Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно. Роботи тривають, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Полтава у скорботі

Клименко зазначив, що рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаються, що деблокували з-під завалів усіх постраждалих людей.

Завтра, 4 вересня, у Полтаві оголошено триденну жалобу у пам’ять про загиблих під час ракетного удару по інституту звʼязку.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий