В день Незалежності України CШA нecпoдiвaнo жорстко пoкapaлu Угopщuнy чepeз cпiвпpaцю з pociєю. Opбaн aж пpuciв.

В день Незалежності України CШA нecпoдiвaнo жорстко пoкapaлu Угopщuнy чepeз cпiвпpaцю з pociєю. Opбaн aж пpuciв.

США стурбовані прагненням Угорщини поглибити зв’язки із Росією.




США ввели санкції проти двох угорських компаній, які співпрацюють із Росією.


Про це повідомив посол США в Угорщині Девід Прессман.

«Сьогодні зустрівся з представниками угорського МЗС, щоб повідомити їх про те, що Сполучені Штати вводять санкції щодо низки цілей, включаючи два суб’єкти в Угорщині, один з яких бере участь у зміцненні російського енергетичного сектора, а інший постачає військову машину Росії», — написав Пресман на своїй сторінці у соціальній мережі X.



Дипломат зазначив, що Сполучені Штати «як і раніше стурбовані» прагненням уряду Віктора Орбана поглибити зв’язки з Кремлем та зберегти залежність Угорщини від постачання російських енергоресурсів.

Зокрема, під санкції потрапила компанія Matrix Metal, яка базується в Угорщині та постачала російським компаніям Eksiton і Displei Komponent товари першочергового попиту, включаючи електронні інтегральні схеми.

«Компанія «Матрікс Метал», «Екситон» та «Дисплей Компонент» були включені до списку санкцій відповідно до указу 14024 за діяльність у технологічному секторі економіки Російської Федерації», — йдеться в пресрелізі Міністерства фінансів США про новий пакет санкцій.

Відомо, що Eksiton займається імпортом компонентів для винищувачів «Су» різних модифікацій, а Displei Komponent є військовим підрядником і розробником зенітних систем.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий