В Дніпропетровську кіт вкусив господаря і той помер

Напередодні фатального укусу чотирилапого друга кілька днів не було вдома. А коли повернувся, ледве стояв на ногах.




За словами заступника начальника ГУ Державної санітарної служби Нелі Салькової, у кота розвинувся параліч кінцівок. Господар вирішив якось приласкати кота, але той вкусив його за палець лівої руки, пише сайт 056.ua


«Але потерпілий не надав цьому факту ніякого уваги. Незабаром кіт помер, чоловік поховав домашнього вихованця. А потім відчув себе погано», — розповіла Салькова.

Вона зазначила, що чоловіка доставили до Синельниківської районної лікарні. Але там медики думали, що у пацієнта харчове отруєння — постраждалий чоловік любив перехилити чарку. Коли ж стан пацієнта ще більше погіршилося, його відправили в 21-у лікарню Дніпропетровська. Де і поставили попередній діагноз — сказ.



Якщо вас вкусила домашнє або дика тварина, необхідно терміново під проточною водою з милом обробити рану і не зволікаючи звернутися за кваліфікованою допомогою до медиків.
«Остаточний діагноз буде поставлений після дослідження трупного матеріалу», — розповіла Неля Салькова. Чоловік, за її словами, в страшний муках помер 3 травня.

За словами головного санітарного лікаря регіону, померлий не була вакцинована від сказу. Більш того, про свій діагноз навіть не здогадувався.

Поради фахівця

Якщо вас вкусила домашнє або дика тварина, необхідно терміново під проточною водою з милом обробити рану і не зволікаючи звернутися за кваліфікованою допомогою до медиків.

Цифра

2 смертельних випадки захворювання на сказ було зафіксовано в 2015 році на території Дніпропетровської області. Епідеміологи відзначають також зростання захворюваності на сказ серед тварин — як домашніх, так і диких. Приміром, в 1984 році випадків сказу серед тварин було зафіксовано всього 400. У 2015 — понад 1 тисячі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий