В Італії активізувався вулкан, який здатен знищити всю Європу – вчені

В Італії активізувався вулкан, який здатен знищити всю Європу – вчені

Наслідком виверження надпотужного вулкану Кампі Флегрей неподалік італійського міста Неаполь може стати знищення всієї Європи, про це повідомляє replyua.net з посиланням на видання АН. Інформація про імовірність початку виверження вулкану на Флегрейських островів надійшла від науковців. Їх, зокрема, зацікавив той факт, що в даному регіоні відсутня активність земної кори. У зв’язку з цим група італійських та французьких вчених провела дослідження сплячого вулкану, в процесі якого вдалося побачити перші прояви його неминучого пробудження. В результаті з’ясувалося, що великі об’єми газу накопичилися під жерлом, до того ж, рівень їх тиску досить високий. Тому наслідком цього виверження може стати виверження усього європейського континенту.




Варто нагадати, що востаннє виверження найбільшого в Європі вулкану відбулося 39 тисяч років тому, після чого з лиця Землі зникла Земля неандертальців.


Нещодавно вчені попереджали про те, що існує небезпека виверження супервулкану Пекту. Його може пробудити активне проведення Північною Кореєю випробувань ядерної зброї. У разі, якщо вулкан таки прокинеться, людству не минути катастрофічних наслідків, адже Пекту на Землі вважається одним з найпотужніших вулканів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий