В Полтаві лікарні переповнені пораненими, вони потребують допомоги. Загиблих вже більше 50, операція зі спасіння продовжується

В Полтаві лікарні переповнені пораненими, вони потребують допомоги. Загиблих вже більше 50, операція зі спасіння продовжується

Жахлива трагедія: Росія завдала жорстокого удару по Полтаві 3 вересня, ворог поцілив по Інституту зв’язку та сусідній лікарні.




Фото: telegram.org


Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо ракетного удару по навчальному центру. Про це повідомили джерела у правоохоронних органах, не надавши подробиць.

Удар по Полтаві: вже 49 загиблих

За повідомленням першої леді Олени Зеленської, станом на 16 годину відомо про 47 загиблих та 206 поранених внаслідок удару двома балістичними ракетами по Інституту зв’язку та прилеглій до нього лікарні.



“Мої глибокі співчуття рідним загиблих і постраждалих унаслідок російського ракетного обстрілу Полтави. Це приголомшлива трагедія для всієї України. Ворог влучив у навчальний заклад і лікарню. Вже відомо про 49 загиблих і 206 поранених. Росія забирає в нас найцінніше – життя. Ніколи цього не забудемо. Вічна памʼять”, – написала Олена Зеленська.

Нагадаємо, раніше Міноборони підтвердило, що вранці 3 вересня ворог обстріляв будівлю двома балістичними ракетами, внаслідок атаки є багато загиблих та постраждалих.

“Я наказав провести повне і оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. У рятувальній операції задіяні всі необхідні служби. Я вдячний кожному, хто допомагав і рятував життя з перших хвилин після удару. Російські покидьки обов’язково заплатять за цей удар.

Ми продовжуємо закликати всіх у світі, хто має владу, зупинити цей терор: Україні потрібні системи протиповітряної оборони та ракети зараз, а не лежать на складі. Далекобійні удари, які можуть захистити нас від російського терору, потрібні зараз, а не пізніше. Кожен день зволікання, на жаль, означає більше втрачених життів”, – зазначив Володимир Зеленський.

Філіп Пронін, голова Полтавської ОВА, зазначив, що від завтра область – у триденній жалобі.

Лікарні у Полтаві заповнені, операційні зайняті

Міністр МВС Ігор Клименко зазначив, що пожежу на місці удару локалізували, і триває розбір завалів. “25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги. Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади. Поліція проводить поквартирний обхід – перевіряють, чи немає постраждалих”, – зазначив Клименко.

У Полтаві всі лікарні переповнені пораненими, всі операційні зайняті, розповів депутат Полтавської міської ради Сергій Каплін. Він зазначив, що у Полтаві після удару по навчальному центру ще кілька разів оголошували тривогу, тому рятувальники не могли почати витягувати людей з-під завалів, а були змушені ховатись в укриття через загрозу повторних атак.

“Ру*ня не давала витягти тіла з-під завалів і надавати допомогу пораненим. У цьому весь цинізм”, – сказав Каплін.

У Полтаві закликають здати кров для поранених. Як повідомило “Суспільне Полтава”, 3 вересня до обласної станції переливання крові звернулося близько 150 людей: протягом дня в установі заготували близько 75 літрів крові.

Завідувач реанімаційного відділення Полтавської обласної лікарні Валентин Білий розповів Суспільному про поранених через російський обстріл. “Є і опіки, є і мінно-вибухові, є і переломи, поєднані травми, й осколки є”, – сказав він. Усі, кого госпіталізували в реанімацію обласної лікарні, були без свідомості та неідентифіковані.

За інформацією російських воєнкорів, Повітряно-космічні сили ворога отримали інформацію про навчальний центр та скупчення людей у ньому від інформаторів у Полтаві, які повідомили координати цілі та приблизний розпорядок дня.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий