В України можуть відібрати безвіз: названі причини

В України можуть відібрати безвіз: названі причини

ЄС вимагає від України негайних дій в сфері боротьби з корупцією та нелегальною міграцією в контексті механізму призупинення безвізових режимів.




Про це йдеться у другому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів, передає ЕП .


У Єврокомісії визнали, що Україна виконала частину рекомендацій, визначених першим звітом щодо механізму призупинення, зокрема, був створений Антикорупційний суд, який, щоправда, ще не запрацював.

Однак разом з тим лишаються вимоги першого звіту, які не були виконані. Зокрема, так і не була відкликана ініціатива щодо електронного декларування активістів.



“Загалом Україна продовжує виконання критеріїв візової лібералізації. Проте деякі рекомендації першого звіту за механізмом призупинення візового режиму не були реалізовані, і тому необхідні негайні дії для забезпечення безперервного виконання антикорупційного критерію. Необхідні також негайні дії для подолання проблеми незаконної міграції”, – йдеться у повідомленні.

В Єврокомісії також оприлюднили рекомендації Україні в рамках другого звіту. Зокрема, від Києва вимагають посилити співпрацю з окремими країнами для зменшення нелегальної міграції українців до шенгенської зони; негайно відкликати ініціативу щодо електронного декларування активістів; забезпечити повноцінну роботу Антикорупційного суду; відновити незалежність спеціалізованої антикорупційної прокуратури; створити функціональну систему автоматизованої перевірки електронних декларацій; посилити можливості Національної поліції для боротьби з організованою злочинністю.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий