В Україні вдруге подорожчали квитки на потяги

В Україні вдруге подорожчали квитки на потяги

Залізничні квитки на потяги Укрзалізниці подорожчали з 1 червня на 6% у зв’язку з настанням літнього сезону. Це сталося одразу після підвищення цін на квитки на 12% 30 травня.




Червнева зміна не є нововведенням, протягом року компанія регулярно підвищує або знижує ціну проїзду відповідно до різних календарних періодів.


У кінці травня діяв коефіцієнт тарифу 1,01, тобто на 1% вище базової ставки проїзду. З червня коефіцієнт досяг рівня 1,07, тобто на 6% вище порівняно з попереднім періодом. Він буде діяти до кінця серпня, після чого у вересні буде застосовуватися коефіцієнт 1,02 — тобто відбудеться зниження на 5 процентних пунктів.

Нприкінці травня Укрзалізниця підвищила ціни на залізничні квитки на 12%. Другий етап підвищення — також на 12% — відбудеться в жовтні. У цілому в 2018 році індексація становитиме 25%.



Як наголошують в компанії, остання індексація тарифів на 12% на пасажирські перевезення проводилася в жовтні 2014 року. Тим часом до теперішнього часу фактичне зростання індексу споживчих цін становило 192,2%, індекс цін виробників промислової продукції — 206,3%.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий