В УПЦ МП повідомили, що Порошенко служив у церкві паламарем – ЗМІ

В УПЦ МП повідомили, що Порошенко служив у церкві паламарем – ЗМІ

Київська митрополія Української православної церкви (УПЦ) підтвердила, що експрезидент України Петро Порошенко не був висвячений у диякони, але виконував обов’язки паламаря і був меценатом церкви. Як повідомляє видання “Закон і бізнес”, відповідну інформацію надала Київська митрополія у відповіді на запит адвокатки Олени Ісаєвської.




У листі зазначено, що Порошенко “свого часу був парафіянином та меценатом Української православної церкви”. Окрім того, зважаючи на те, що Порошенко у стихарі ніс ікону в оточенні духовенства УПЦ, можна зробити висновок, що він “виконував послух пономаря”. 


В УПЦ МП повідомили, що Порошенко служив у церкві паламарем – ЗМІ фото 1Фото: zib.com.ua

Ця інформація спростовує твердження про те, що Порошенко ніколи не служив у церкві Московського патріархату, наголошує юридичне видання.

“На думку експертів, Порошенко служив у церкві Московського патріархату доти, доки міг використати це для своєї кар’єри в уряді [президента] Віктора Януковича та [прем’єра] Миколи Азарова, де він працював міністром. Більше того, 2012 року Порошенко подарував В. Януковичу оригінал картини Айвазовського”, – ідеться в публікації.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий