В Євросоюзі остаточно вирішили змінити правила безвіза: перші подробиці

В Євросоюзі остаточно вирішили змінити правила безвіза: перші подробиці

З 2021 року Євросоюз вводить обов’язкову попередню онлайн-реєстрацію для безвізових поїздок в системі ETIAS. Нововведення торкнуться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію і Україну.




Про це повідомила Державна міграційна служба України в соцмережі.


“Без неприємних сюрпризів: з 2021 року безвізові поїздки в ЄС стануть більш прогнозованими. ЄС нарешті впроваджує глобальну електронну систему безпеки, яка дозволить попередню онлайн реєстрацію громадян, які планують відвідати ЄС за умовами безвізового режиму”, — йдеться в повідомленні.



У ДМС пояснили, що термін дії онлайн-реєстрації становитиме три роки незалежно від кількості поїздок. Її вартість складе 7 євро, дітей до року можна буде реєструвати безкоштовно. У відомстві уточнили, що сама процедура реєстрації буде максимально простою — “не складніше, ніж онлайн реєстрація на авіарейс”.

У Міграційний службі підкреслили, що головною перевагою нововведення є те, що людина заздалегідь дізнається про можливі ускладнення з в’їздом в ЄС — наприклад, через порушення європейських міграційних правил, які особа вчинила раніше.

“Тобто відмов безпосередньо на кордоні стане набагато менше”, — додали в ДМС, нагадавши, що нові правила безвізових поїздок в ЄС вступлять в силу тільки з 2021 року, а до цього моменту режим поїздок буде залишатися незмінним.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий