Ба більше, у мережі стверджують, що батьки підозрюваних у вбивстві також мають судимості за різні злочини. Також у мережі опублікували фото вбивць.

Підозрювані у вбивстві сім’ї у Волновасі

Російські телеграм-канали повідомляють, що за підозрою у вбивстві 9 членів родини Капканець затримано двох контрактників – 21-річного Антона Сопова й 28-річного Станіслава Рау. У мережі повідомляють, що Сопов підписав контракт відразу після закінчення строкової служби. Його батько також воював на боці російських загарбників ще до початку повномасштабного вторгнення.




21-річний Антон Сопов, який розстріляв сім’ю Капканець / Фото з російських соцмереж

Інший вбивця – Рау – родом з Алтайського краю. Він підписав контракт у Петропавловську-Камчатському, де жив разом з дружиною, і відправився на фронт воювати проти України.


28-річний Станіслав Рау (справа на фото), який розстріляв сім’ю Капканець / Фото з російських соцмереж

Російські телеграм-канали стверджують, що Сопов і Рау мали проблеми з боргами й не могли погасити борги. Вочевидь, це одна з найголовніших причин, чому вбивці вирішили служити за контрактом. Також батьки Сопова й Рау раніше були судимі й перебували у федеральному розшуку за різними статтями. Крім того, батько Антона Сопова Руслан з 2016 року внесений у базу «Миротворець» як «військовослужбовець зенітного ракетного дивізіону 60-ї ОМСБр (військова частина №16871), водій вантажівок збройних сил Росії та учасник бойових дій». Сопов і Рау – військовослужбовці 155-ої бригади Морської піхоти Тихоокеанського флоту.

У мережі повідомляють, що один з підозрюваних у вбивстві жив неподалік від будинку, де розстріляли родину Капканець. Саме там його і затримали. Іншого підозрюваного вдалося спіймати пізніше.

Заявили, що вбили сім’ю «випадково»

Під час допитів підозрювані Сопов і Рау заявили, що буцімто «випадково розстріляли» сімох осіб. За їхніми словами, вони планували вбити лише Едуарда та Олександра, які їх «образили». Інших чоловіків, жінок і дітей вони позбавили життя «випадково», бо «у темряві не змогли розпізнати жертв». За попередньою інформацією, Сопов і Рау вбили родину Капканець зі спеціальних штурмових автоматів «Вал».

У мережі також повідомляють, що Сопов і Рау були «зразково-показовими військовослужбовцями». Пропагандисти неодноразово показували їх у своїх сюжетах.

Вони виступали зразково-показовими військовослужбовцями, про них знімали сюжет з ТБ, їх вітав особисто губернатор Камчатського краю Владімір Солодов. Вони ж супроводжували губернатора під час візиту до зони бойових дій,
– повідомляють у мережі.

Моторошне вбивство у Волновасі: що відомо

  • У ніч з 27 на 28 жовтня в окупованій Волновасі на Донеччині двоє російських військових розстріляли сім’ю Капканець. Окупанти жорстоко вбили пострілами у голову 9 членів родини, серед яких двоє дітей.
  • Після розголосу у мережі окупаційна «поліція» почала розшукувати підозрюваних і розповсюдила орієнтування на вбивць. У ньому мовилося, що обидва чоловіки високої та худорлявої статури, близько 30 років.
  • Місцеві жителі розповідають, що окупаційна влада намагалася приховати злочин – увесь будинок залили водою, аби знищити докази.
  • Увечері 30 жовтня російський слідчий комітет повідомив, що затримав підозрюваних у вбивстві сім’ї Капканець.