Вчені пояснили, чому не можна лягати спати сердитим

Вчені пояснили, чому не можна лягати спати сердитим

Вчені Пекінського університету радять вирішувати суперечки до відходу до сну. Справа в тому, що уві сні закріплюються погані спогади, і людині доводиться жити з ними довше.




В експерименті взяли участь 73 студенти коледжу. Їх навчили пов’язувати зображення з нейтральними особами та зображення з неприємними сюжетами — пораненими людьми, понівеченими тілами чи заплаканими дітьми. Наступного дня, після повноцінного нічного сну, їм знову показали нейтральних осіб і попросили або назвати негативні асоціації, або спробувати придушити їх, про це пишуть «Ваші новини»


Експеримент показав, що, коли учасники намагалися згадати асоціації або придушити спогади про них лише через 30 хв. після їх вивчення, мозкова активність була зосереджена в гіпокампі — частині мозку, переважно пов’язаній з пам’яттю.

Після нічного сну нейронна активність в гіпокампі знижувалася і розходилася по декількох кіркових областях, пов’язаних з пам’яттю та обробкою інформації, зокрема у латеральній тім’яній корі, кутовій звивині і середній скроневій звивині, які відповідають за довгострокову пам’ять.



Вчені не заперечують, що справа може бути не тільки уві сні, а й у додатковому часі, який минув з моменту навчання (24 години проти 30 хвилин). Крім того, дослідження має свої обмеження, оскільки в ньому взяли участь лише чоловіки.

Проте, в перспективі результати експерименти можуть допомогти дослідникам розробити більш ефективні методи лікування посттравматичного стресового розладу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий