Вчіться говорити “ні”: Уляна Супрун розповіла українцям, як правильно поєднувати роботу та особисте життя

Вчіться говорити “ні”: Уляна Супрун розповіла українцям, як правильно поєднувати роботу та особисте життя

Всі питання та проблеми, які стосуються виключно вашої роботи, залишайте в офісі, робіть продуктивні перерви та правильно плануйте свій час. Саме такі поради допоможуть вам віднайти гармонію та поєднати своє особисте життя з кар’єрою.




Про це написала у своєму новому пості виконуюча обов’язки міністра здоров’я України Уляна Супрун. Вона повідомляє, що надмірна праця може негативно позначитись на вашому особистому щасті, а також завдати негативного впливу на ваш організм.


«Справді, для багатьох робота — не тільки джерело прибутку, але й можливість для навчання та особистого розвитку. Разом з цим варто пам‘ятати, що коли робота та особисте життя знаходяться не в рівновазі — рівень стресу зростає. Крім того, люди, які перепрацьовують, схильні менше слідкувати за своїм здоров‘ям, втомлюються, недосипають та часто харчуються малопоживною їжею», — пише Супрун.

Міністр також дала українцям декілька порад, які допоможуть правильно збалансувати свій день та провести його з користю. «Керуйте своїм часом. Реалістично оцінюйте свої сили.



Якщо не маєте часу та ресурсів — краще відмовтесь або делегуйте робочі завдання, з якими не зможете впоратись. Плануйте. Записуйте всі сімейні події в окремому календарі та за можливості ведіть список справ, які треба зробити на роботі та вдома. Вчіться говорити “ні”. Якщо вас просять виконати додаткове завдання — уважно подумайте. Зважте час та зусилля, які вам потрібні для виконання цього прохання. Робіть продуктивні перерви. Більшість людей можуть підтримувати максимальний рівень концентрації не більше 90 хвилин. Залишайте роботу на роботі. Важливо відокремлювати робочий час від особистого. Тому варто створити своєрідні правила, коли робота та особисте життя не мають перетинатись», — поділилась секретами збалансованого життя Уляна Супрун.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий