Вибори на Кореї та П’ятничанах: Янукович просить повернути йому гроші

Мікрорайони Корея і П’ятничани голосують на кількох дільницях, журналіст перевірив три. На одній зустрів Маліновського, на іншій Януковича. І всюди сумних виборців, яким для повноти картини — “на вибори, як на похорон”, не вистачало чорної стрічки та вінків.




Першою стала дільниця № 051477, яка розташована по вул.Ботанічній, 13А. І перша людина, кого довелося зустріти просто на сходах будівлі, був Віктор Маліновський.  Кадидат у мери був у гарному настрої, принаймні посміхався всім, вітався.


— Добрий ранок, яким вітром? — питаю у Маліновського.

— Та ось прийшов перевірити, як справи на дільниці, наче все тихо, — відповів кандидат, махнув своїм людям і поїхав далі.



На дільниці справді було тихо-мирно, журналіста спокійно зареєстрували, дали змогу фотографувати. Вінничани потихеньку підтягувались на дільницю, голосували, але якось мовчки та не весело…

— Ти за кого голосував? — тихенько запитав чоловік у кашкеті іншого.

Той здригнув плечима, та невдоволенно промовив:

— Не пам’ятаю, поставив галочку десь, ай, все одно оберуть кого тре.

На дільниці № 051478 по вул.Мічуріна, 2 (школа №14) вибори проходили так само. Люди заходили до актової зали школи наче не обирати нову класну владу та світле майбутнє, а вшанувати смерть якогось сусіда. Мовчки і сумно. Голова виборчої дільниці сказала, що вибори йдуть спокійно, інциденти були, але такі собі. Не вистачило парочки бюлетенів, або там прізвища не правильно написані були…

Несподіванно жвавою була дільниця №051480 по вул.Першотравнева, 88. Завдяки  голові виборчої комісії Василю Януковичу. Він зустрів журналіста як рідного, просив все сфотографувати і обов’язково написати про те, що вибори зірвані. Причина? На 8 ранку у них і ще в декількох дільницях не було кабінок для голосування.

— На всі ці справи виділяють гроші з міськбюджету, це наші з вами податки, куди вони пішли не зрозуміло, але кабінок не було, — каже Василь Янукович. — Я своїми руками збивав з дощок ті кабінки, тканину свою привезли, оббили, так що нехай тепер нам гроші, на це передбачені, повернуть.

І основна претензія, що звучала всюди — відсутність на виборчих дільницях програм кандидатів і партій. В результаті люди приходять і голосують за прізвища, які на слуху.

— Та це не вибори, а лохотрон, спеціально розрахований на те щоб обрали самі розумієте кого, — говорить один зі спостерігачів на виборчій дільниці. — Тут бабулька прийшла, ледве бачить, каже: “скажіть хто тут написаний, бо фотографій немає”, а ми не маємо права,  бо вважається вже агітація, ось вона покрутилась, зайшла в кабінку і за кого проголосувала? Напевно куди ручкою потрапила …

vn.20minut

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий