Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подав заяву про звільнення.


Як повідомив у Telegram представник Кабінету міністрів України в парламенті Тарас Мельничук.

«…Резников подав заяву про звільнення за власним бажанням, в якій також подякував за довіру», — написав він.



За словами Мельничука, відповідна заява зареєстрована в Апараті Верховної Ради України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 листопада, на засіданні фракції «Слуга народу» обговорять кадрові питання.

28 жовтня в коментарі УНІАН заступниця голови фракції «СН» Галина Янченко зазначила: «Мінстратегпром вже оголошений. Далі — Міністерство окупованих територій, Міністерство оборони, Міністерство екології і Міністерство економіки».

На уточнення щодо кандидатів на заміну, вона розповіла: «По Міністерству окупованих територій і Міністерству оборони — там буде легка, скажімо так, зміна: Резніков йде на Міністерство оборони, а на Міністерство окупованих територій зараз розглядається Верещук (народний депутат від «СН» — УНІАН). І на Міністерство економіки розглядається Юлія Свириденко (заступниця керівника Офісу президента України — УНІАН)».

Крім того, на посаду міністра екології, додала вона, розглядається нинішній заступник міністра Руслан Стрілець.

Янченко зауважила, що це дані саме станом на зараз (28 жовтня).

Як відомо, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості наразі очолює Олег Уруський, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України — Олексій Резніков, Міністерство оборони — Андрій Таран, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів — Роман Абрамовський, а Міністерство економіки України — Олексій Любченко.