Відкрилася скандальна правда про реформу української поліції: все дуже погано

Відкрилася скандальна правда про реформу української поліції: все дуже погано

Волонтер, блогер і громадський діяч Роман Синіцин, який входив в атестаційну комісію при МВС, розповів, чому в Україні досі погано з правоохоронною системою




Експерт стверджує, що атестація поліції провалилася, оскільки більшості копів її вдалося уникнути або відновиться на посаді.


Зокрема, Синіцин каже, що до 90% співробітників МВС, які були звільнені за результатами атестації, відновилися на роботі через суди. Більш того, вони відновили свої посади з компенсацією коштів, які не отримували через звільнення.

Були випадки, продовжує волонтер, коли правоохоронець на поліграфі зізнавався, що за незаконну грошову винагороду в розмірі декількох десятків тисяч доларів на місяць, фактично “кришував” наркотрафік в якомусь із регіонів. Однак його, не беручи до уваги результати поліграфа, відновлює суд.



“Ви ніколи не побачите точних цифр по кількості звільнених або відновлених після судів, тому що такі цифри будуть свідчити про повний провал. На нашу думку, а ми робили аналіз по деяких регіонах, в системі залишилося близько 95% співробітників. Це все фарс, а тим більше трата грошей американських платників податків”, – констатував Синіцин.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий