Відомий вінницький бізнесмен веде бізнес в окупованому Криму

Відомий вінницький бізнесмен веде бізнес в окупованому Криму

Українське видання Крим.Реалії розшукало на окупованому півострові Крим підприємство з вінницьким корінням. Компанія працю в російському правовому полі, а належить відомому у Вінниці бізнесмену Володимиру Продивусу. 




Редакція сайту  newnews.in.ua  публікує повний текст статті без змін:


«Підконтрольна Росії кримська прокуратура через суд домагається від місцевої будівельної компанії виплати заборгованості по зарплаті перед співробітниками. Йдеться про борг в 2,1 мільйона російських рублів. Нашу увагу привернула назва підприємства — ТОВ «Мостобудівельний загін № 122». Як з’ясували Крим.Реаліі, таких підприємств на півострові два і обидва вони зареєстровані на півострові за адресою колишньої кримської дочірньої компанії української будівельної корпорації «Мостобуд», що належить екс-нардепу від Партії регіонів Володимиру Продивусу. Однією з фірм володіє українська юрособа бізнесмена з Вінниці Олега Веретінского — бізнес-партнера сім’ї Продивуса.

Претензії на адресу кримського ТОВ «Мостобудівельний загін № 122» підконтрольна Росії прокуратура Сімферополя публічно заявляє з 2015 року. Всі вони зводяться до однієї обставини — на підприємстві систематично не платять зарплату співробітникам.



«Встановлено, що внаслідок невиконання роботодавцем обов’язків перед трудящими на підприємстві протягом останніх двох років постійно утворювалася заборгованість по заробітній платі. І на сьогодні перед 36 працівниками числиться борг у розмірі 2,1 мільйона рублів », — йдеться в повідомленні підконтрольної Росії прокуратури Криму.

Попередження і штрафи ситуацію не змінили, тому до справи залучили створений на півострові російський мировий суд Залізничного району Сімферополя.

«Світовий суддя залучив винного до відповідальності у вигляді дискваліфікації терміном на один рік. З метою захисту трудових прав громадян прокурор району направив в їхніх інтересах заяви до суду про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати », — повідомляє підконтрольне Москві кримське відомство.

За його інформацією, вже задоволені заяви на суму 1,4 мільйона рублів. Але робота по стягненню боргів тривають.

Як з’ясували Крим.Реалії, підприємство з назвою «Мостобудівельний загін № 122» належить українським власникам, які з 2014 року ведуть бізнес на півострові в російському правовому полі.

Кримсько-Винницький бізнес

У Криму на даний момент існують два ТОВ «Мостобудівельний загін № 122». Вони зареєстровані в 2014 і 2015 роках з різницею в півроку за однією адресою — провулок Монтажників, 6 в смт Гресівський в Сімферополі. Раніше тут же розташовувалося дочірнє підприємство київського ПАТ «Мостобуд» екс-народного депутата України від Партії регіонів Володимира Продивуса. Фірма тоді теж називалася «Мостобудівельний загін № 122», але потім була ліквідована.

На даний момент обидва «Мостобудівнізагони» в Криму зареєстровані за російським законодавством і займаються однаковою діяльністю — будівництвом автомобільних доріг, автомагістралей, мостів та інших інженерних споруд.

Фірмою зі статутним капіталом в 10 тисяч рублів, яка з’явилася в російському реєстрі в 2015 році, володіє Руслан Іванов — непублічний бізнесмен, про який у відкритому доступі немає ніякої інформації.

Однойменне підприємство, зареєстроване в 2014 році зі статутним капіталом майже в 8 мільйонів рублів, за даними російської податкової служби, належить київському ТОВ «Управління механізації цивільного будівництва».

В українському реєстрі цим підприємством володіють два жителя Вінниці — Андрій Копійка і Олег Веретінскій.

Олег Веретінскій відомий вінничанам як меценат і бізнесмен, який очолює правління ПрАТ «Вінницький універмаг» — підприємства, що належить Світлані Продивус, яка є дружиною вже згаданого Володимира Продивуса.

Під час євромайдан Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом вийшов з фракції Партії регіонів. До нового складу парламенту в 2014 році балотуватися не став.

З якого з двох кримських «Мостобудівельний загонів № 122» місцева прокуратура вибиває борги, Крим.Реалії з’ясувати не вдалося. Хоча, ймовірно, обидва вони можуть контролюватися одними і тими ж людьми. Щоб з’ясувати це, ми спробували зв’язатися з Олегом Веретінскім, але на робочому місці в його вінницької компанії не застали. У приймальні фірми бізнесмена наші контакти і питання записали і пообіцяли передати їх Веретінському, однак протягом декількох днів так і не передзвонили. На наші повторні дзвінки ми отримували відповідь: керівника і раніше на місці немає.

Будівельник-банкрут

Цікаво, що і на материковій частині України структури ПАТ «Мостобуд» в останні роки переживають не найкращі часи. Як пишуть українські ЗМІ, починаючи з 2014 року, у корпорації почалися фінансові проблеми внаслідок втрати великих державних замовлень. Хоча є і винятки.

Півроку тому однією з структур «Мостобуду» — ТОВ «Мостобудівельний загін № 112», зареєстрованому в Броварах Київської області — Служба автомобільних доріг в Одеській області замовила роботи з капремонту мосту на автодорозі державного значення М-15 Одеса-Рені (на Бухарест) за 67 , 9 мільйонів гривень. Завершити ремонт планувалося до 2018 року.

12 травня нинішнього року міністр інфраструктури України Володимир Омелян виїжджав в Одеську область і інспектував хід ремонту моста. Як повідомляв «Укрінформ», на той момент міст знаходився в розібраному стані. Тому потрапити з облцентру до південних районів Одеської області можна було тільки через смт Затока — по дорозі Одеса-Білгород-Дністровський-Монаші.

Крім того, раніше з «Мостобудом» були укладені аналогічні договори з будівництва Подільського моста і розв’язки на Московській площі в Києві. Але ці проекти перетворилися на довгобуди.

На початку цього року в відношенні «Мостобуду» була розпочата процедура банкрутства на підставі рішення Господарського суду Києва, про що свідчить запис у Єдиному держреєстрі юросіб України. Виконавчі провадження також розпочато і в відношенні броварського «Мостостройотряда № 112».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий