Відставка, помилки та перспективи. Шевченко підбив підсумки для України на Євро-2020. Топ-5 заяв

Відставка, помилки та перспективи. Шевченко підбив підсумки для України на Євро-2020. Топ-5 заяв

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко визнав, що Англія заслужено перемогла і вийшла в півфінал Євро-2020. На поразку з рахунком 0:4 вплинули як помилки команди під час оборонних дій, так і індивідуальна майстерність суперників.




На міжнародних турнірах національній команді буде важко конкурувати, поки внутрішній чемпіонат не стане сильнішим і футболісти не почнуть частіше з’являтися в клубах найсильніших європейських ліг. Як передає УАФ, про це Шевченко розповів на післяматчевій пресконференції, де також висловився щодо свого подальшого майбутнього на посаді головного тренера української збірної.


OBOZREVATEL представляє відповіді Шевченка на 5 найголовніших запитань після вильоту «жовто-синіх» із Євро-2020.

  1. Про поразку з рахунком 0:4. «Ми не відмовилися від своїх принципів, епізодами грали добре, але в деяких моментах недопрацювали, наприклад, при стандартах. Також позначилася травма Кривцова, тому що він – досвідчений захисник, має певну антропометрію. У нас на сьогодні немає таких міцних захисників, які можуть протистояти англійцям, особливо у верховій боротьбі».
  2. Про шанси Англії виграти Євро-2020. «Англія зіграла дуже прагматично, на своїх сильних сторонах. Англія сильна і індивідуально, і як команда, у неї чудовий тренер. Англійці дісталися до півфіналу, і я бачу цю збірну в фіналі».
  3. Про український футбол. «Якщо у нас не буде сильного внутрішнього чемпіонату, ми дедалі рідше будемо туди потрапляти. Для того, щоб конкурувати на цьому рівні, потрібно мати футболістів, які грають у топ-п’яти лігах».
  4. Чи піде у відставку? «Зараз чемпіонат для нас закінчився. Ми повернемося до Києва, підіб’ємо підсумки, відзвітуємо за виконану роботу. Як УАФ повинна буде ухвалювати рішення, так і я. На це є час, ніхто нікуди не поспішає. Ми маємо відзвітувати за проведений турнір».
  5. Чому Малиновський опинився поза заявкою? «У Руслана травма, яка не дозволила йому зіграти. Ми сподівалися, що він відновиться за ці дні. У нього дуже болить привідний м’яз. Сьогодні вранці він спробував свої сили, але не потрапив навіть у заявку».
Андрій Шевченко на пресконференції.

Футболісти збірної України раніше теж поділилися своїми думками щодо виступу на чемпіонаті Європи. Так, капітан команди Андрій Ярмоленко заявив, що вихід в 1/4 фіналу Євро-2020 є сам по собі величезним досягненням.



Розгромна поразка від англійців, за його словами не зламає футболістів, адже вони і так досягли більшого успіху, ніж Франція, Німеччина та інші зіркові збірні.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий