Військові тікають із ЗСУ: Хомчак розкрив тривожну проблему

Військові тікають із ЗСУ: Хомчак розкрив тривожну проблему

Глава Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак назвав відносини у військових колективах однією з проблем ЗСУ.




Таку заяву він зробив в інтерв’ю «Донбас.Реалії«, коментуючи масові звільнення, які відбувалися в рядах української армії (щоб подивитися відео, поскрольте новину вниз).


«Проблема, яку я бачу – проблема взаємин у військових колективах. Ми збирали заступників командирів із морально-психологічного забезпечення, тих, які повинні знати всі проблеми, якими живуть їхні підлеглі. Я сьогодні розумію, що тут є якісь недопрацювання«, – сказав військовий.

Руслан Хомчак



«Коли у солдата є проблема, він бачить її або порушення, але йде не до свого командира, щоб повідомити про це, а дзвонить волонтерам чи ще комусь… Тому що, щоб її вирішити, треба «зайти наверх», щоб «зверху» її вирішили… Я так розумію, що в колективі в той же час – нездорові взаємини«, – додав Хомчак.

Він наголосив, що зазначена проблема свідчить про байдуже ставлення начальників до підлеглих.

За його словами, масове звільнення командирів із їхніх посад не зможе ефективно виправити становище. Звільнення глава Генштабу ЗСУ називає крайнім методом, водночас поки пропонує коригувати систему управління.

«Головне – не зламати правильну систему, яка працює, а підкоригувати її. Коригувати – не означає, що одразу всіх треба знімати. І якщо тепер хтось мене не зрозуміє і не змінить – на всіх рівнях – відносини, як вони повинні бути – тоді, звичайно, будуть кадрові рішення«, – підсумував Хомчак.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий