Військово-повітряні сили ЗСУ масово залишають бойові льотчики: названо причину

Військово-повітряні сили ЗСУ масово залишають бойові льотчики: названо причину

За 2019-2020 роки з Військово-повітряних сил Збройних сил України звільнилося близько 140 льотчиків-випробувачів, а в 2021-му планують звільнитися ще близько 40.




Про це «Радіо Свобода» розповів представник командування ВПС ЗСУ Олег Гаврилко. Командування частково пояснює сформовану тенденцію внутрішньою конкуренцією з МВС через заробітну плату.


«Приводять статистику, де дохід в армії поступається і кадри перетікають в МВС», – йдеться в матеріалі журналістів.

За словами Гаврилко, в Міністерстві оборони планують підвищити льотчикам зарплату – це питання вже розглянули в Генштабі, але на даний момент позитивного рішення немає.



Крім того, приблизно 70% робочого часу льотчики витрачають на роботу з документами.

«Дуже багато письмової роботи, яка не потрібна. Льотчик у середньому має наліт 40-50 годин на рік», – зізнався один з офіцерів 831-ї бригади тактичної авіації (Миргород Полтавської області).

За його словами, ріст у цьому напрямку є, але порівняно з іншими країнами і державами-членами НАТО, де льотчики літають набагато більше, «це смішні цифри».

Як зазначає Deutsche Welle, згідно з нормативами НАТО, у льотчика має бути не менше 180 годин нальоту на рік, з яких 40 можна набрати на авіатренажері.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий