Військового зі службовим лабрадором не пустили в салон потяга: подробиці інциденту

Військового зі службовим лабрадором не пустили в салон потяга: подробиці інциденту

Український військовий разом зі своїм службовим собакою породи лабрадор мусили їхати у тамбурі потяга, бо до салону вагона їх не пустили – все через розмір чотирилапого.




Про це в Instagram розповіла пасажирка Дарія Бронська.


Що відомо про інцидент

Дівчина побачила у тамбурі потяга військового, який там стояв разом зі своїм собакою та речами на підлозі. Їхати їм треба було понад 2,5 години.

На запитання Дарії, чому хлопець стоїть там, відповів, що до салону не пускають саме через собаку.



– Я була в такому шокові, що навіть не втримала сліз. Людина, яка нас захищає, і службовий собака мають їхати понад 2,5 години у тамбурі, – написала дівчина у своєму дописі.

Згодом Дарія поцікавилася у співробітника Укрзалізниці, чому сталася така ситуація, на що їй відповіли, що собака в холці вище за 45 см не може просто так їхати в купе: власник тварини має викупити все купе – такі правила.

Військового із собакою не пустили в салон потяга: подробиці

Фото: daria_bronska

Дівчина зауважила, що в електричці, в якій вони їхали, було повно вільних місць.

– Невже не знайдеться якогось кутка – місця хоча б біля полиці для валіз? Я подорожувала світом і багато де помічала, що тварина – друг людини й має доступ скрізь, куди потрібно власнику. Але, на жаль, не в Україні. Як ми збираємося йти в Європу, як у нас досі таке ставлення до наших братів менших? – наголосила Дарія Бронська.

Як відреагували українці

Українська співачка, фотомодель та зоозахисниця Дарія Астаф’єва заявила, що їй соромно бачити таку ситуацію, і наголосила, що сподівається на зміну Укрзалізницею таких правил.

Дехто згадав про алергіків на тварин і що такі люди мають право їхати у безпечному середовищі. Інші коментатори у відповідь писали, що люди з алергією мають подбати про себе, зокрема мати при собі необхідні ліки.

Що відповіли в Укрзалізниці

В Укрзалізниці заявили, що військовий їхав із собакою у поїзді класу Інтерсіті, в яких перевезення собак великих порід не допускається.

– Наші працівники шанують захисників та знають, як їм важливо бути вдома чи деінде вчасно, тому всупереч вузьким нормам правил знайшли можливість допустити пасажира-військового зі своїм вихованцем на борт поїзда, – йдеться у відповіді.

Проте в Укрзалізниці нагадали правила перевезення тварин у потягах:

Так, собаки великих порід (вище за 45 см у холці) за наявності намордника та повідця перевозяться в окремому купе купейного вагона не більше двох особин. При цьому пасажир зобов’язаний оплатити вартість проїзних документів за кількістю незайнятих місць у купе за повним тарифом.

⁠У регіональних поїздах собаки великих порід (вище за 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника. Обов’язково мають бути намордник та повідець.

– Вважаєте, що офіційні правила перевезення тварин потребують змін? Надсилайте свої пропозиції на service@uz.gov.ua, будемо ініціювати нормативні зміни. Процес тривалий, але потрібний, – наголосили в Укрзалізниці.

А ще нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення Укрзалізниця евакуювала понад 120 тис. тварин.

Фото: Дарія Бронська

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий