Віктор Небоженко: Прогноз 2017. Жити стане гірше, жити стане веселіше

Віктор Небоженко: Прогноз 2017. Жити стане гірше, жити стане веселіше

НОВОРІЧНІ ТЕЗИ. Прогноз 2017: жити стане гірше, жити стане веселіше.




Наші проблеми в 2017 році.


  1. В Україні існує колосальний розрив між владою і суспільством, який вже ніхто в країні не хоче скорочувати. Влада не чує і не бачить українське суспільство. Більше того, якщо нагорі відбулося зрощення влади, мафії та корумпованого бізнесу, то внизу українського суспільства панує розбрат, апатія і хитання.
  2. Ми не знаємо, що українська влада на чолі з президентом Порошенком не може зробити для країни, а що – не хоче зробити. Але ми зрозуміли за ці два роки, що будь-яка успішна реформа в Україні загрожує стійкості нашої влади.
  3. Країна вимагає термінових реформ і мобілізації українського суспільства, а влада всіляко заморожує і дискредитує будь-які реформи, наполегливо розколює суспільство і дезорієнтує його. Невідомо, як довго такий стан може тривати і чим це закінчиться для України і влади.
  4. Ми не знаємо, скільки ще в України є часу, сил і шансів вийти з важкої кризи.
  5. Але стає зрозумілим, що в період 2014-1016 років ми проскочили історичне перехрестя, коли Україна могла обирати своє майбутнє на користь «вітрини Заходу» з розвиненою економікою і демократичними інститутами влади, вільними від олігархів і корупції. Така «успішна Україна» повинна була ефективно конкурувати із загниваючою путінською Росією. Після Майдану і двох років безуспішних спроб навести лад в країні, запустити реформи, ми вже не можемо розраховувати на масовану західну економічну допомогу (типу плану Маршалла) і змушені задовольнятися моделлю «військово-поліцейської прифронтової держави» часів Південної Кореї 50-80-х років. Тим більше, що міжнародна ситуація змінилася не на користь України. Тепер Захід використовуватиме Україну тільки як передовий форпост європейської безпеки проти агресивної та нестабільної Росії. Безпека Європи, замість демократії та добробуту України, будуть визначати масштаби військово-політичної та фінансової допомоги Заходу.
  6. Така міжнародна роль України, перш за все, вимагає зміни збанкрутілої політичної верхівки української влади. Тож, в 2017 році важко буде не тільки українському народові, але й тим, хто безсоромно ним править і збагачується.

Джерело: Виктор Небоженко 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий