Вінничанка стала найкращим мозкознавцем України

17 річна вінничанка Дар’я Барбаш перемогла на Всеукраїнському конкурсі  «Найро-2016».




Про це повідомляє Український біологічний сайт.


Вперше в історії змагання учні мали змогу працювати з мікроскопічними препаратами, муляжами та справжніми зразками мозку тварин та людини. Змагання відбувалося англійською мовою, і приємно відмітити, що усі учасники продемонстрували непоганий рівень володіння іноземною професійною термінологією.

Кращим мозкознавцем України у 2016 році стала Дарія Барбаш з м. Вінниця.



Вінничанка навчається у 11 класі Фізико-математичної гімназії, захоплюється біологією, любить мандрувати, цікавиться живописом і навіть малює сама. В майбутньому планує поступити до університету та займатися біотехнологією.

Цього року нейроконкурс вперше проведено як самостійну подію. Він складався з двох етапів — заочного та очного. Заочний етап відбувся під час Всесвітнього тижня мозку в суботу, 19 березня. В ньому прийняло участь 62 учня з 16 регіонів України. Учасникам було запропоновано тестові завдання різних форм, що вимагали знання будови та функцій нервової системи, причин та симптомів поширених неврологічних захворювань. Частина завдань була англійською мовою. Семеро учнів, які показали найкращий результат, були запрошені до Києва на фінал змагання, який відбувся 9 квітня в Інституті фізіології ім.О.О.Богомольця НАН України.

Конкурс складався з п’яти етапів: коротке письмове завдання, діагностика пацієнтів за історіями хвороб, нейроанатомія, нейрогістологія, «брейн-ринг».

Винница.info: 17-річна вінничанка стала найкращим мозкознавцем України

Винница.info: 17-річна вінничанка стала найкращим мозкознавцем України

Источник: ВИННИЦА.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий