ВІННИЦЬКЕ СЕЛО ЗАСНУВАЛИ НА ДНІ ТРЬОХ ОЗЕР

Село з оригінальною назвою Озеро є звичайним селом на Україні. Знаходиться воно у Немирівському районі Вінницької області, про це пишеться на сайті Власно.інфо.




Найцікавіше, що в самому селі немає ні озера, ні річки, ні іншої водойми. Тоді чому воно та називається?


Розповідають, що у XIV столітті тут були ліси, а на місці нинішнього села було велике глибоке озеро. Подейкують навіть, що тут було три таких озера. Це основна версія, чому село називається Озером.
село Озеро фото

Недалеко від села знаходяться Немирівські вали. У 1909 році місциною ходили чутки, що там закопано багато золота. Населення цього та довколишніх сіл масово ринули туди в пошуках золота. Люди викидали залишки скіфської культури, коли шукали золото. Графиня Щербатова, яка тоді володіла Немировом, викупила частину знайденої колекції з валів і заборонила копати там. Сюди вона запросила професора з Санкт-Петербурга, який підтвердив, що тут предмети скіфських часів і графиня запросила сюди археологів.



— Це саме звичайне село на зовнішній вигляд. Я його часто проїжджаю, коли їду в сторону Гайсина. Завжди звертав увагу на назву села і що тут немає ніякого озера, — говорить далекобійник з Києва Олександр.

Дістатися до села можна автобусом з центрального автовокзалу Вінниці.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий