Вінницький агроном власноруч вирощує трюфелі

Вінницький агроном власноруч вирощує трюфелі

Олександр Джига, вирішив створити свою власну трюфельну ферму. У теплиці агронома уже підростають саджанці декількох сортів дерев, на корінні яких у майбутньому будуть рости «золоті» гриби.




Агроном з села Василівка (Тиврівський район, Вінницька область), починав свій бізнес з вирощування органічних овочів. З часом взяв в оренду поля, які засіяв зерновими культурами. А восени планує закласти сертифіковану, професійну трюфельну ферму, повідомляє vlasno.info


«Мій прадід розповідав як що трюфелі на Вінниччині з’явилися ще за панських часів, тоді їх привезли з Франції. На одній з конференцій мій знайомий почав зі мною розмову про такий дивний гриб, як трюфель, що росте під деревами, і почав розпитувати, чи можемо в Україні вирощувати такий гриб. Після того я почав активно цікавитись цим питанням, вивчати давню літературу. Виявилось, що раніше із земель на Вінниччині цей гриб експортували до Франції дуже активно. Вінницька область була найбільшим експортером цього делікатесу», — розповідає Олександр Джига.

Нещодавно агроном перейнявся ідеєю посадити свою власну посадку дерев, на корінні яких буде рости трюфель.

«У теплиці вже маю інокульовані дерева декількох видів, які восени планую висаджувати. Частина дерев — з Франції, ще частина буде інокульована мною власноруч», — розповідає Олександр.

Агроном навчився шукати цей гриб самотужки, орієнтуючись по місцевості та породах дерев.



«Коли ми шукаємо трюфель, нам варто орієнтуватись по посадці. Найчастіше вони ростуть біля дубів. Далі оглядаю місцевість: якщо є розрита земля, ймовірно поблизу ростуть трюфелі. Необхідно розгорнути листя, яке є поруч, і дивитися на землю. Якщо вона вкрита білим павутинням, ймовірність того, що поблизу є гриб, збільшується. Також варто орієнтуватись по горбиках: якщо трюфель пробивається з-під землі, його дуже добре видно. Найчастіше трюфелі ростуть на ділянках, де проходить сонце, а також після дощу, Зазвичай, гриб знаходиться в землі на глибині 3—15 сантиметрів», — пояснює Олександр Джига.

Агроном додає, що агрономи, які вирішують зайнятися трюфельним бізнесом мають розуміти, що не варто очікувати швидких прибутків, адже на корінні дерева трюфель починає рости тільки через три-чотири роки, а прибуток буде приносити лише років через десять. Але Олександра це не лякає, у його теплиці вже підростають саджанці декількох сортів дерев, на корінні яких у майбутньому будуть рости «золоті» гриби.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

10 комментариев к “Вінницький агроном власноруч вирощує трюфелі

  1. phd without dissertation
    [url=»https://customdissertationwritinghelp.com»]medical dissertation writing services[/url]
    dissertation help near me

  2. dissertation writing fellowships
    [url=»https://dissertationhelperhub.com»]writing a dissertation introduction[/url]
    get help with dissertation

Добавить комментарий