ВІННИЦЯ ПРОВАЛИЛА ПРЯМИЙ ЕФІР ІЗ ШУСТЕРОМ

Вчора увечері кількадесят вінничан зібралися на Площі Європейській, аби потрапити на прямий ефір шоу «Шустер Live», повідомляє кореспондент Vlasno.info.




Тема розмови: здобутки та втрати прем’єрства Арсенія Яценюка та призначення на цю посаду Володимира Гройсмана. Оскільки Вінниччина потрапила у поле уваги українських ЗМІ (і Президент, і Прем’єр – вихідці з цього регіону), тому почути думку городян захотіли на політичному шоу.


Вінниця провалила прямий ефір із Шустером

За регламентом, журналістка мала вислухати дві точки зору, оскільки на площу прийшли як прихильники Володимира Гройсмана так і ті, хто критикують його внесок у розвиток Вінниці. Запланували два включення: по півтори хвилини давали б слово трьом спікерам, що дало би змогу отримати максимальну кількість різних думок.



Першою від імені вінничан говорила депутат міськради Світлана Ярова, мова йшла про позитивні аспекти мерства Володимира Гройсмана. Однак її слова потонули у викриках «Ганьба», розгорнутого полотнища із фотографією Юрія Павленка.

Вінниця провалила прямий ефір із Шустером

Серед осіб, що це ініціювали: адвокат Хорта Валерій Палій, батьки Павленка, учасники щонедільних віче у Вінниці. Журналістка програми намагалася вгамувати емоції та закликати вислухати один одного, однак крики не втихали – включення із Вінниці довелося припинити.
Згодом кілька молодих осіб принесли плакати на підтримку нового Прем’єра, деякі з них були написані з помилками: «Вінниця пишається новим прИм’єром». Їх одразу ж намагалися порвати опоненти, однак дещо таки вціліло.
Вінниця провалила прямий ефір із Шустером  Вінниця провалила прямий ефір із Шустером

Під час другого прямого включення вінничани таки домовилися не кричати, а говорити та вислухати одне одного. Слово взяв Петро Гондурський.

– Політика, яку вів Гройсман у Вінниці, може бути перенесена на всю Україну, ми з цим не згодні. Ця людина рано чи пізно буде відповідати перед законом, буде написана не одна кримінальна справа, бо на це є багато причин. Одна з них: у Вінниці розкрадають комунальне майно територіальної громади та безоплатно передають приватним структурам.

Вінниця провалила прямий ефір із Шустером

Із іншого «фронту» почала говорити Світлана, яка представилася корінною вінничанкою «із іншою думкою».

Вінниця провалила прямий ефір із Шустером

– У нас чудове місто, у мене у Вінниці ростуть прекрасні діти, у нас квітуче місто – для нас дуже багато зробив Володимир Гройсман, – після цих слів пані Світлани ті, хто підтримував Володимира Гройсмана почали скандувати «Ура!» та «Гройсман». «Баланс» зберегли ті, що стали кричати з протилежного боку «Ганьба» та «Злодій». Прямий ефір з вінничанами знову довелося перервати.

Під час наступного включення за кількадесят хвилин журналістка вже не давала слова жодній зі сторін:

– Вінничани, на жаль, поки що не готові вислухати одне одного, – сказала вона.
– Якщо у них з’явиться терпіння і якщо вони захочуть вислухати один одного – ми їм дамо слово, – запевнив Шустер.

Втім, очікуваного ще одного включення не відбулося. Вінничани простояли на Площі Європейській чотири години: розпочався захід близько 20, а закінчився після опівночі.

Правоохоронці, які були присутні на заході, у приватних розмовах дивуються іншому: чому громаду Вінниці представляли тільки ті люди, що прийшли?

– Де, наприклад, інші політичні партії? Складається таке враження, що імідж міста треба тільки тим, хто кричить Гройсману «Ура» чи «Ганьба», а більше активних вінничан з іншою думкою не існує?

– Мені боляче і соромно від того, що відбулося. Вінниця себе презентувала як місто із людьми, що не можуть домовитися між собою, – каже депутат міської ради Світлана Ярова.

Насамкінець присутні попросили у ведучої, аби вона зв’язалася зі студією та перепросила від імені всіх вінничан за ситуацію, що склалася.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий